Мъж похарчил $10 бона за "котешки палат"

В къщата му има близо 100 м котешки пътечки и тунели
11 сеп 2014 21:45,
8
Мъж похарчил $10 бона за "котешки палат"
Снимка: Грег Крюгер

Грег Крюгер от Сейнт Джеймс, Минесота, е прекарал 20 години в обновяване на дома си. Но не го е направил за своя личен комфорт, а за да създаде удобства на котките си, пише Одитисентрал. Той е превърнал дома си в котешка площадка за игра, похарчил е $10 000, за да направи тунели, платформи и пътечки.

"Просто обичам алеи и пътеки и особено много котки, тъй че съчетах тази две мои влечения в едно", казва 50-годишният Крюгер.

Неговият проект е започнал, когато е отделил място за четирите си котки върху китайски шкаф, защото те обичали да стоят нависоко. След това направил котешки стълбички, за да улесни качването им до върха. На котките, разбира се, много им харесало и той продължил с преустройството. Скоро той имал около 100 метра котешки пътечки и мостове, които били свързани по такъв начин, който позволява на котките дори да не стъпват на земята.

Крюгер ръчно е направил 38 дупки в стените, които служат на котките да се промъкват между стаите. Всеки от тези отвори е в различна форма - има един като картата на Минесота, друг е във формата на сърце, а трети - като знака "Стоп".

Любителят на котки е помислил за всичко. Поставил е парапети на котешките пътечки, за да предотврати евентуалното падане на някой от неговите питомци. Има също така поставени и котешки легълца, където пухкавите животни могат да се отдадат на сладка дрямка.

Много хора обичат котките, но отдадеността на Крюгер е феноменална. Той никога не е бил наясно защо е до такава степен обсебен, но миналата година е разбрал причината. Той е диагностициран със синдрома на Асперген, който е форма на аутизъм. Страдащите от този синдром имат силен, почти маниакален интерес към дадена област.

"Къщата ми най-вероятно нямаше да изглежда така, ако нямах този синдром", признава той и споделя, че възприема заболяването си по-скоро като благословия.

Крюгер смята, че неговото състояние дори му помага да разбира котките по-добре. Той смята, че познава тяхната същност.

"Бих казал, че те ме обичат. Знам, че ме обичат, защото и аз ги обичам. Аз не смятам, че живея сам, въпреки че съм единственият човек в къщата. Ние сме като семейство".

Историята на Крюгер и неговите котки се разпространява по радиото и телевизията. дори водещ от предаване на Animal planet е посетил "котешкия дворец" и е останал очарован. Заедно с Крюгер и любимците му те са представили и специална песен, наречена "Пухкавите деца".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
18
 
! Отговори
prokurora преди 9 години
Пък моята котка няма къща. Изковах 3-4 дъски, направих й къща и пак е щастлива.
2
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На номер 2 кон да му го натресе.
1
2
 
42
 
! Отговори
БГ преди 9 години
ПО ДОБРЕ ТАКИВА НОВИНИ ..ОТ КОЛКОТО ЗА БОЖИНКАТА И МАЛКАТА ПЕРУКА