Глобалното затопляне погва храните, стават безвкусни

Учените прогнозират, че горещите вълни ще ги направят по-малко апетитни
23 мар 2015 21:35,
18
Глобалното затопляне погва храните, стават безвкусни
Снимка: Reuters, архив

Тези, които мислят, че глобалното затопляне ще донесе повече възможности за лятно барбекю, може да останат разочаровани. Изменението на климата вероятно ще направи пържолите и бургерите далеч по-малко апетитни, пише "Дейли мейл".

В доклад за въздействието на глобалното затопляне върху храните, учените са заключили, че качеството на много меса и зеленчуци се дължи на промяната в температурата.

Учените прогнозират, че ако горещите вълни станат все по-чести, зеленчуците, пържолите и другите месни продукти вероятно ще станат по-безвкусни.

Картофите например, са склонни да "страдат" от промените във времето, а кардинално затопляне ще ги направи абсолютно негодни за консумация. Изменението на климата буквално ще ни донесе кисел вкус в устата.

Морските биолози предупреждават, че океаните ще стават по-киселинни поради покачващите се нива на въглероден диоксид, а по този начин много от любимите ни морски храни ще станат по-кисели.

Високата киселинност би могла да доведе до изграждане на черупки на скаридите, които ще се борят за оцеляване.

Доклад на учените в Университета в Мелбърн също предупреждава, че млекодайните животни могат да намалеят с до 10-25 на сто, след като горещите вълни станат по-чести.

Професор Ричард Екард, директор в Университета в Мелбърн, казва:

"Обикновеният тост с малинов конфитюр за закуска през следващите 50 години може да не е толкова лесно достъпен. Може да има промени в цената и вкуса на хранителни продукти, които обичаме и приемаме за даденост, като авокадото, спагетите Болонезе и дори бирата, виното и шоколада!

Глобалното затопляне не е далечен феномен, той е съвсем реален и ще оказва влияние върху нещата, които се ползват в ежедневието ни, включително и най-често срещаните храни, които ядем на закуска, обяд и вечеря", допълва той.

Топлинният стрес ще има особено въздействие върху едрия рогат добитък и пилетата, които страдат от по-високите температури и намаляват апетита им.

Това означава, че месото вероятно да бъде по-трудно достъпно и доста по-скъпо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За глобално затопляне не знам,през целия март си беше глобално застудяване!
7
0
 
4
 
! Отговори
онбашията преди 9 години
аха, затова зимните домати са вкусни вкусни, а летните домати са едни гадни и пластмасови, право думат учЕните.
6
1
 
4
 
! Отговори
леле преди 9 години
Глобалното затопляне е виновно за големият взрив.. Пенсиите и електората може и да се вържат на подобен виц, ама това е повече от налудничево. Пластмасата няма вкус, хаха не мога да повярвам, хаха, тия са ненормални, ако това беше вярно одавна сме щели да ядем безвкусна храна, тъй като по времето на римляните също е имало затопляне, но уви, храната все още има вкус. Глобалното затопляне в виновно за липса на мъзъчни клетки при "учените"
5
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как да са вкусни като са ГМО ?
4
1
 
16
 
! Отговори
А преди 9 години
Кого заблуждавате ?Не е от затоплянето, а от това че зеленчуците ги торите със изкуствени и само минималните нужни вещества необходими на растението. Понеже са изкуствени и ограничени, растението дава много малко на плода или зеленчука ... Млекодойните животни и тези които се гледат за месо , се хранят с храна която служи само за увеличаване на теглото, тя пак има само минималното необходимо !Та мили и драги "учени" ето защо са безвкусни.
3
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пълна лъжа. Пълнят храните с разни гадни химии.
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Глобалното затопляне ви е виновно за всичко. Оня ден съседа се напи, вчера го мъчеше зверски махмурлук, а той вика "То от глобалното затопляне."Дето казаха преди мен, всичко е бъкано с химия и е расло насила, ама глобалното затопляне е виновно.
1
0
 
28
 
! Отговори
Капитан Ясен преди 9 години
Aйде пак пропагандата...Месото става безвкусно, защото тъпчат животинките с всевъзможни химии! А плодовете и зеленчуците ги модифицират генно за да са издръжливи срещу болести и насекоми, берат ги зелени и узряват по складове и магазини.На село зеленчуците и особено доматите, откъснати узрели, са със същият автентичен страхотен вкус! Домашни мяко, яйца и месо също са с добрия стар вкус!