3-годишен гений: Майкъл, математикът-полиглот

Интелигентността на детето попада в невероятните 2% от обществото
27 мар 2015 14:11,
23
3-годишен гений: Майкъл, математикът-полиглот
Снимка: Reuters, архив

Повечето малки деца плачат в супермаркета за пакетче дъвки или крещят с пълна сила за нова играчка.

Майкъл Макбрайд обаче не е от тях. 3-годишният сладур прекарва времето си, изчислявайки разходите за пазаруване, циркулирайки из пътеките в хранителния магазин, сумирайки седмичната кошница с храна.

Талантите му не пират до тук. Докато повечето деца на неговата възраст могат да смятат до 5, той се е научил как да брои до десет на четири различни езика – английски, испански, руски и японски.

Всъщност, неговият коефициент на интелигентност е 145 и е съвсем близо до стандартите на гениалност на Менса.

Тестовете показват, че Майкъл чете и пише като 8-годишен, а експертите са изумени как разговаря като възрастен.

Момченцето никога не е получавало някакво допълнително обучение, а започва да се учи на четмо и писмо от таблета на майка си.

Той се учил толкова бързо, че съвсем скоро започнал да коригира майка си, докато му четяла приказка. Семейството му разказва, че Майкъл обича да язди и да си играе като всяко друго дете.

Майката Ема, която работи в пощата, разказва, че никога не го е карала да учи повече от необходимото, но той просто сам изявявал желание за това.

"Той бе очарован от числата и думите. Просто попиваше като гъба всичко, а паметта му е брилянтна", разказва гордата майка.

Ема и съпругът й Антъни забелязали таланта му, още когато бил на 18 месеца и започнал да се учи от образователни игри на компютъра. Баба му решила да заведе на специалист в Бирмингам и тестовете показали високия му коефициент на интелигентност.

Средното ниво на интелигентност във Великобритания е 104. Със своите 145, Майкъл попада в невероятните 2% от населението на Острова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
15
 
! Отговори
ПАРОДИЯ преди 9 години
НА СНИМКАТА ТОВА СА РЪЦЕ НА МОМИЧЕНЦЕ!
17
0
 
15
 
! Отговори
математик преди 9 години
145 е повече от сбора на благоевградските тризначките. Умно си е детето ама дано си има детство и не го тормозят от малко да се бори с науките.
16
6
 
18
 
! Отговори
Учен преди 9 години
Горкото дете. Дано глупавите му родители се усетят навреме и спрат да го мъчат.
15
1
 
17
 
! Отговори
мунчо преди 9 години
В БГ нали имаше подобна история. Дете вундеркинд, най-интелигентния на планетата.... само дето се оказа, че е бил каран да зубри термини, които не разбирал, та само да звучи умен.Както написа 16, аман от родители с болни амбиции! Ако наистина е гениален, няма къде да отиде тази гениалност. Точно в Англия има достатъчно добра педагогика, която да се погрижи с адекватно образование, веднъж да се УСТАНОВИ, по време на класове, доколко наистина е гений.
14
1
 
22
 
! Отговори
fs преди 9 години
Аман от родители с болни амбиции. Това, което е написано не е нещо невероятно за средноинтелигетно дете. Явни денонощно се опитват да го направят суперчовек. Иначе да е живо и здраво, браво на детето.
13
3
 
33
 
! Отговори
абе преди 9 години
Аз на 4 години вече имах 7 научни труда зад гърба си, бях написал 4 опери и говорех свободно 14 чужди езика. О, и вече можех да прявя перфектен Крем Брюле ...
12
1
 
20
 
! Отговори
_|_ преди 9 години
Неуместно е да се правят такива тестове на 3-годишни. Струва ми се, че са търсили сензация вместо обективност..
11
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На петгодишна възраст Уилям Сидис вече знаел перфектно латински и старогръцки. На единадесет измислил нов метод за обработка на алгоритмите. На същата възраст станал студент в Харвард, а висшето си образование завършил на шестнадесет.Останалата част от живота си Уилям Сидис прекарал като мияч на чинии и чиновник, сдобивайки се с една от най-големите колекции на трамвайни билетчета в целия свят.
10
3
 
22
 
! Отговори
ШибиРиби преди 9 години
Още годинка две ще смята докато му щръкне пишлето, и като залющи злобарки под одеалото...
9
0
 
19
 
! Отговори
Хм преди 9 години
До 9Благодаря за коментара ти.
8
2
 
25
 
! Отговори
Хм преди 9 години
До 82 % означават както 2 на 100, така и 20 на 1000 , 200 на 10000...Това е пропорция, независимо от населението на Великобритания :)). Влизал съм в часовете по математика, винаги съм имал отлични оценки, а и съм член на Менса с малко по- висок коефициент от цитирания. Просто исках да кажа, че хлапето е с потенциал, но е по-важно как ще се развие. Дано системата не го вкара в " каналния ред", както предрича друг от коментиращите.
7
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименЯ пак прочети коментара и после погледни какво си написал ?Май и ти си тежък математик...
6
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Хм2 на 100 човека щеше да е, ако цяла Великобритания имаше 100 човека население. В часовете по математика влизал ли си изобщо???????
5
2
 
31
 
! Отговори
БГ преди 9 години
Не виждам нищо невереятно. Синът ми на 4 години пазаруваше като знаеше точно колко ще му върнат предварително, като знаеше в три близки магазина цените на всички продукти и комбинираше покупките за да останат повече ресто за него или пък организираше покупките на всичките си приятели за да купят повече неща от няколко магазинчета. А сега си е съвсем нормален 1 годишен студент, макар и без да учи обикновено много, изкарва нормални оценки на изпитите. Мисля дори, че е мързелив.
4
1
 
37
 
! Отговори
РБ преди 9 години
3 годишните са най-сладки и забавни!
3
5
 
40
 
! Отговори
Хм преди 9 години
Хубаво наистина, но защо да са толкова невероятни тези 2 % ? Това са 2 на всеки 100 човек ! Разбирам да беше 1 на милион!
2
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Uchebnata sistema shte spre razvitieto mu, niama strashno. Edno vreme niakoi kato iznikne nad drugite sa mu riazali glavata, dnes mu kopaiat dupka za da se izravni s drugite
1
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е резултата на генните мутации и кръвосмешението на обществото на острова