Хомосексуални светофари премигват из Виена

Кампанията е във връзка с домакинството на "Евровизия"
12 май 2015 13:30,
73
Хомосексуални светофари премигват из Виена
Снимка: Reuters

Тематични "гей" светофари настройват Виена за песенния конкурс "Евровизия" - едно от най-популярните кичозни културни събития в света, домакин на което тази година е австрийската столица, предаде Ройтерс.

Десетки светофари в централната част на Виена са програмирани да показват червени и зелени мъжки и женски хомосексуални двойки със сърчица, вместо обичайната единична полово неутрална фигура.

Целта на кампанията е от една страна да представи австрийската столица като "широко скроен" град, а от друга да подобри пътната безопасност, тъй като необичайните символи привличат вниманието на водачите на МПС и пешеходците.

Впоследствие данните за използването на нестандартните светофари ще бъдат съпоставени с традиционните, за да се провери дали кампанията наистина е подпомогнала пътната безопасност.

Австрия си осигури тазгодишното домакинство на песенния конкурс "Евровизия", след като миналата година съревнованието беше спечелено от травестита Томас Нойвирт, изявяващ се на сцена като "Брадатата дама" Кончита Вурст.

Финалът на юбилейното 60-о издание на конкурса ще бъде на 23 май във Виена.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
0
 
! Отговори
Нечовек преди 8 години
До Дете на дъгатаАма вие си го знаете, затова ви блъска комплекс за непълноценност и си показвате голотиите на гей-паради.Такива сте си и винаги ще си останете такива.Да ви е сладко.Приемете го и карайте нататък, никой не го интересува вашата непълноценност и проблеми.Хората си имат нормални деца и това е тяхната грижа, а вие сте отпадъци.
46
0
 
0
 
! Отговори
Няма име преди 8 години
До ЖарменАко ти си бъдещето, по-добре да си умреш веднага,сам.Нищожество.И колежчетата ти са такива, непълноценни *** с непълноценни полови функции.Просто *** в определено отношение.Колкото и да ви приемат винаги ще сте ***.И затова не можете да се размножавате,това е слава богу естествено.Може би природата ще ви победи, както досега се е справяла с непълноценните екземпляри.
45
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен не-гей преди 8 години
Жалко и трагично е бъдещето на човечеството.Под името демокрация се настаниха болести и гъбички, който просто ще го довършат, като непрекъснатата подкрепа на несвойствени за човека полови активности е едната е от тях.Жалки сме ние, останалите в малцинство нормални хорица, жалки и осъдени на изчезване.В природата неприспособените към оцеляване ивдивиди просто умират, не-човеците насила ги бутат да поемат въздух, нищо ,че са изродени
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Във Виена им викат турските светофари
43
0
 
4
 
! Отговори
8 преди 8 години
До ЖарменГОРКОТО БЪДЕЩЕ!ЛЕКА МУ ПРЪСТ!
42
1
 
7
 
! Отговори
до gogo преди 8 години
налагане на ТОЛЕРАНТНОСТТА към хомосексуализма като общоевропейска ценност - има разлика!
41
1
 
20
 
! Отговори
gogo преди 8 години
Вече не се и крие дори, че Евровизия е инструмент за налагане на хомосексуализма като общоевропейска ценност.
40
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
заради евровизия или заради многото турци, а както знаеме 95% от тях са леви пчелички но опитите при тях все не успяват
39
0
 
2
 
! Отговори
до защо преди 8 години
прочети "коментар" 34 и ще ти стане ясно защо
38
4
 
16
 
! Отговори
Некой си... преди 8 години
Това са Евроатлантическите ценности...
37
1
 
14
 
! Отговори
защо ? преди 8 години
Защо Днес.бг започнаха да трият вече и обикновени коментари, в които няма нецензурни думи или думи/фрази насаждащи омраза? Какво ви стана последните няколко месеца?
36
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кое бъдеще бе сестро? Кое бъдеще не можем да спрем? Някакво такова бъдеще, тотално напълнено с еднополови двойки ли? Не ми минава и през ума да го спирам! То само ще спре, по понятни причини. Продължението на вида някак си няма да успее да се състои. Или смяташ че ще може вместо простата, да придобиеш яйчници чрез еволюция :)))
35
26
 
3
 
! Отговори
Жармен преди 8 години
Роптайте колкото искате, не можете да спрете бъдещето.
34
11
 
11
 
! Отговори
до Дете на дъгата преди 8 години
Шефа ми е обратен,но това не му пречи да е работодател на 54 хетеросексуални.Ние сме му благодарни,защото е справедлив и коректен.Предпочитам човечен гей работодател,отколкото хетеросексуален и бавещ заплати
33
14
 
7
 
! Отговори
Дете на дъгата преди 8 години
Очаквах тука да ври от дежурните гнусни хомофобски коментари колко сме ненормални, извратени и как едва ли не трябва да бъдем убити с камъни щото сме обратни. Вместо това виждам дори и малко позитивни коменрари. Хора които ни разбирате и помагате, БЛАГОДАРЯ ВИ! Донесохте малко усмивка на едно лице свикнало да посреща само шамари! :)
32
12
 
9
 
! Отговори
Ив преди 8 години
Българина с остарялото си мислене няма място в бъдещето на света, каквото и да е то. И знаете ли защо? Защото колкото и да се оплаквате и да не харесвате нещо не правите НИЩО градивно за да го промените. Знаете само бой, все едно това ще опави всичко. България е на светлинни години от запада. Гледайки снимките ЗНАМ 100% че това е закачлива идея, нищо повече. Ама на вас в главата ви все е конспирация! Събудете се бе!
31
10
 
15
 
! Отговори
велики бугари преди 8 години
Бедни ми бедни българино,къде си тръгнал на богат австриец да казваш,кое е правилно и,кое не е.Нали ако имаш акъл,ти ще си богат,а австриеца беден.Къде е Австрия,къде е България?
30
4
 
9
 
! Отговори
кур преди 8 години
Лелееее, разпада е тотален.
29
3
 
12
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 8 години
Защо всички US- и ЕU-призиви за обръщане на резбата никога нямат конкретен автор? Напр. "Аз, еди-кой си, наливам еди-колко си долара и искам всички да станат ПАДРАСИ, защото целя това и това." Всичко е под благовидния предлог за "равенство", но не е така. Защо ли? Знаете ли, че в Давос по време на свет. иконом. форум се стреля на месо по демонстранти и че там няма никакво "равенство"? Защо е тази избирателна загриженост на рептилите?
28
9
 
7
 
! Отговори
Педерсон преди 8 години
Да си гей е ОК;)))