На 112 г. почина най-възрастния мъж на планетата

Сакари Момои е роден през далечната 1903 година
7 юли 2015 10:23,
7
На 112 г. почина най-възрастния мъж на планетата
Снимка: Reuters, архив

В Япония на 112-годишна възраст почина най-възрастният мъж на планетата Сакари Момои, предадоха световните агенции. Той страдал от хронична бъбречна недостатъчност, съобщиха властите в град Сайтама.

На 5 февруари тази година Сакари Момои отпразнува своя 112-и рожден ден в семеен кръг в едно от медицинските заведения на Токио. Там доайенът на човечеството се намираше под постоянно наблюдение. В август миналата година Сакари Момои влезе в Книгата на рекордите на Гинес и официално беше признат за най-възрастния мъж на планетата.

Момои е роден през 1903 година в префектура Фукушима. През целия си живот той е преподавал агрохимия, работил е като директор на няколко училища.

По думите на неговите родственици до края на дните си рекордьорът е бил с бистър ум, четял е самостоятелно и е гледал спортни предавания по телевизията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
gogo преди 8 години
На планетата има много по-стари хора от него, но нямат документи, с които да могат да докажат възрастта си. То и ти, ще пазиш ли личната си карта 150 години? А и в онези времена нито акт за раждане е имало, нито паспорти със снимки...
4
6
 
4
 
! Отговори
75 преди 8 години
Всички рано или късно ще умрем. С изключение на Путин !
3
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 2Ееееех, Саше, Сашеееее....
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гошу, май си пропуснал да добавиш "***" към именцето ти!!!!!
1
25
 
2
 
! Отговори
Гошу преди 8 години
Е за какво ми е да живея толкова, ако ще съм вегетиращ зеленчук като г-х Момои на снимката? Стар, крив, слаб, безпомощен, ни секс можеш да правиш, ни нещо друго. Ай сиктир, по-добре на 70-80, когато все още можеш нещо да правиш.