Как се прави перфектният джин с тоник?

Съвети как да приготвите напитката по най-добрия начин
4 авг 2015 18:31,
3
Как се прави перфектният джин с тоник?
Снимка: bgonair.bg

Лято е, а хората имат нужда и от подходяща напитка, когато релаксират. Класика в жанра е джинът с тоник. Но как това питие се пие най-добре?

Много е хубаво, когато клиентите влязат в бара, предлагаме им нещо и те казват, че не обичат джин. Гарантирам, че когато си тръгват, вече им харесва, разказва барманка от London Gin Club пред Bloomberg. Мисля, че хората не разбират колко разнообразен джин се предлага сега. Появиха се малки дестилерии, които произвеждат собствен джин и са много по-амбициозни, експериментират повече, по-креативни са, обяснява тя.

Жената разкрива и как джинът с тоник е най-свеж и вкусен.

Страхотният джин с тоник се постига с подходящата чаша. Трябва да вкарате носа си в чашата, а не да пиете със сламка, защото ако се замислите, ароматите са комбинация от вкус и мирис. Не използвате носа си, като пиете със сламка, и няма да усетите същия аромат, както когато пиете от много широка чаша.

Ледът се разбива на ръка с шило за лед. Така питието ви се запазва студено за по-дълго време. Разбира се, когато нещо газирано като тоник се смеси с вода, много бързо се разгазира, затова колкото по-студено е, толкова по-добре, за да пиете джин с тоник, а не с разтопени малки кубчета лед, препоръчва барманката.

Що се отнася до украсата, тук обичаме да слагаме или нещо подходящо, или нещо контрастиращо. Или взимаме някоя от съставките на джина – ако е цитрусов, добавяме повече лимон, или ако е прекалено цитрусов - контрастираме със слива или череша, нещо, което няма да наруши баланса на перфектния джин.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-доброто е към сместа да се прибавят осем капки от пикоч на стара ***!
2
5
 
7
 
! Отговори
ААААААА преди 8 години
И ДА НЕ ЗАБРАВИТЕ ДА СИ СЛОЖИТЕ ОТ ОНЗИ ЛЕД ПРОИЗВЕДЕН В СВИНАРНИКА...ЗА АРОМАТ И ПРИЯТНО ПРЕКАРВАНЕ В ТОАЛЕТНАТА
1
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така и не ми хареса тоя джин. Иначе имам едни авери които с бутилка джин изпиват кенче тоник, бяха студенти тогава, трябваше да орежат от нещо.