Плаващо знаме на мира... за Гинес

Това е най-големият в света плуващ знак от човешки тела
31 авг 2015 21:32,
10
Плаващо знаме на мира... за Гинес
Снимка: кадър Hurryet TV

Група от 460 души успя да влезе в световната книга на рекордите на Гинес на 30 август, след като обедини сили в северозападния турски окръг Бурса, за да формира най-големия в света плуващ знак на мира от човешки тела, съобщава вестник "Хюриет".

Групата се е събрала в близкия до Бурса град Муданя. Инициативата е била част от честванията на Деня на Победата на 30 август.

460 човека влизат в Мраморно море и постепенно формират знака на пацифизма. Доброволците дори успяват да задържат фигурата в продължение на 5 минути, което им осигурява световния рекорд.

Опитът им бе регистриран като най-големия знак на мира в света от представителя на Гинес в Турция Шейда Субашъ Гемиджи. След успешния опит Гемиджи даде документ с регистрация на рекорда на кмета на Мудания Хайри Тюркйълмаз. Коментирайки събитието, кметът покани всички хора по света да бъдат "по-чувствителни към мира".

Предишният рекорд на Гинес за най-голям плаващ знак на мира бе поставен от Йордания, където 262 души останаха да плуват в тази фигура почти 10 минути край брега на Мъртво море през 2014г.

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
Judge Dredd преди 8 години
Ето малко исторически данни:Този знак още се нарича "Кръстът на Нерон". Който разпънал един от апостолите на обратно. Обърнатият кръст е и сатанински символ.През 50-те години е използван този символ за първи път в демонстрация в САЩ. Това е умело прикрит сатанински символ, използван като "знак на мира".Свастиката всъщност е символ на мир и хармония с Вселената. Силно позитивен символ, който е бил окепазен от ши*аните нацисти.
4
2
 
4
 
! Отговори
До 5 преди 8 години
Тя свестиката и до днес се ползва много в Индия, така че нищо чудно и да я видиш в подобен формат, но там се влага много различен смисъл разбира се.
3
3
 
3
 
! Отговори
До 2 преди 8 години
Всъщност това е знак, които оригинално означава буквално "забрана на ядрените оръжия", но както много други неща се използва от най-различни хора за каквото им падне.
2
4
 
4
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 8 години
По нашето Черноморие често се среща " Отходното знаме " и по забраните за къпане се разбира колко време се е задържало !
1
3
 
4
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
по-скоро е знака на хипитата под мотото "make love not war" което горе долу може да се интерпретира и като "мир"