Тарзан в реалността. Наследник на принцеса живее само с препаска

Михаил Фоменко се борил с глигани и крокодили
14 сеп 2015 16:04,
19
Тарзан в реалността. Наследник на принцеса живее само с препаска
снимка: Dailymail

Историята се развива в Австралия. Михаил Петър Фоменко е 84-годишният Тарзан. Той още преди 60 години загърбва живота сред обществото и заживява в дивото. Така си спечелва и прозвището.

Още 24-годишен той напуска Сидни и се заселва в дъждовните гори между Кейп Йорк и Ингхам в Северна Австралия. Животът му в единение е вдъхновен след като Михаил прочита Омировата Одисея.

Животът в дивото обаче далеч не го ограничава. Например той е успял да предприеме пътешествието от Кууктаун, Източна Австралия до Папуа Нова Гвинея със саморъчно сглобеното си кану от кедрови дъски.

През 1959 година ''Тарзан'' бива спасен от местните хора от глад. Тогава той е намерен в дива тропическа джунгла, населена основно от ... крокодили.

Носейки нищо повече от препаска на кръста, през 1964 година Михаил е преследван от полицията за неприлично поведение. Тогава властите го обявяват за психически нестабилен. Намерен е покрит с незараснали рани, след като се е борил с голи ръце с глиган. От тогава на няколко пъти е затварян в психиатрически заведения, където освен с лекарства, се опитват да го ''излекуват'' и с електрическа терапия.

Но винаги, когато лечението му свърши, той се връща в дивото. До 2012 г. той живее с аборигени, когато отново е прибран, този път в дом за стари хора.

Михаил обаче е роден в съвсем различна обстановка. Неговият баща е атлетът Даниел Фоменко, а майка му – руската принцеса Елизабет Макабели. Роден е в Грузия, тогава още част от Съветския съюз. През 1930 година семейството бяга в Япония. Но след като Япония напада Китай, през 1937 година фамилията отново бяга – този път в Сидни.

Чувствайки се ограничен от езиковата бариера и статуса му на бежанец, Михаил постепенно започва да се отдалечава от модерния живот и възприема себе си като Одисей.

Преди да загърби светското той също като баща си е бил атлет. През 1956 година той е имал възможност да се бори за медал за Олимпиадата в Мелбърн. Преди обаче да се стигне до квалификации, той бяга от дома на семейството в Нортбридж и предпочита джунглите на Куинсланд.

Е, не се е бил отказал напълно от живота. Често е бил забелязван в цивилизацията да пазарува някои неща, които не може сам да си направи. Местните дори твърдят, че Тарзан обожавал... белия шоколад.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: австралияТарзан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Неграмотни писачи нито българите, нито руснаците имат принцеси. Нашата титла е княгиня, а руската княжна
9
0
 
3
 
! Отговори
До Сидни преди 8 години
Сидни, ако бях на твое място, след коментар #8 бих потънал в земята и забравил днес.бг завинаги.
8
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те този, вече ме шашна!
7
2
 
49
 
! Отговори
:) преди 8 години
Това е бащата на Сиднито. Майката е една засукана ***. "Тарзан" се влюбил в нея, последвала страстна връзка и хоп... наш Сидни се появил на бял свят. Затова, не му се сърдете, когато пише глупости. Горкият няма много заложби - все пак е половин ***. Цяло чудо е, че се е научил да пише и да мие чинии в заведенията за бързо хранене.
6
0
 
49
 
! Отговори
с преди 8 години
Синди?! Мислех, че си по-млад!
5
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това да не е Бат Минко ерген?
4
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вижте само до какви резултати води имиграцията в Австралия.
3
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ахахахахахахах. Номер 1 разкри го!!!
2
0
 
44
 
! Отговори
Пърт преди 8 години
Не е синди това, тя е потомък на Меровингиите и обича лукса, яхтите и тюркоазените води на ароматизатора на тоалетната в Карлуково !Бухахахах
1
0
 
88
 
! Отговори
ахааа преди 8 години
Сиднито?!?! това ти ли си?