Шантави хора с луди професии на пълен работен ден

Хотели по света си наемат феи на любовта и д-р Очила
5 окт 2015 14:27,
1
Шантави хора с луди професии на пълен работен ден
Снимка: Reuters, архив

Да спиш на работа е част от трудовата характеристика на някои щастливци. Хотел в Ню Йорк си е наел служител, който помага на гостите да се унесат в сладък сън. Но това не е единствената странна професия в туристическия бранш.

Британският в. "Дейли мейл" е направил подборка на някои от най-странните професии в туристическата индустрия.

В курорта "Барнсли ризорт" в американския щат Джордия например, работи добрата фея, която помага на влюбените да правят предложение за брак. Тази работа се върши от бившия мениджър на ресторанта Дениз Уеб.

Слънчевите ви очила се счупиха? Няма проблем. В престижния хотел "Четири сезона" на Хаваите са наели Д-р Очила. Той обикаля басейна от изгрев до залез. И твърди, че може да поправи всякакви очила, като носи медицинска чантичка за своите "пациенти".

В хотел "Риц-Карлтън" на карибския остров Сейнт Томас може да срещнете "инженер по кокосовите орехи". Той се грижи за безопасността на туристите, които обичат да събират тен под кокосовите палми.

В курорта "Лоус Коронадо ризорт енд спа" в Сан Диего (САЩ) са наели инструктор по сърф за кучета, а в хотел "Медисън" във Вашингтон работи "камериер", който помага на клиентите с постовете в социалните мрежи.

Освен това във Венеция може да срещнете сътрудници на полицията, които следят за спазването на добрите маниери. Те гледат туристите да не се разхождат по бански из града и да не хранят гълъбите на площад "Сан Марко".

Хотел "Бенжамин" в Ню Йорк си е наел на работа "консиерж по въпросите на съня", който помага на гостите да си избират най-удобните възглавници.

През 2010 хотел "Холидей Ин" отива още по-далеч в обслужването. Той наема хора, които да топлят леглото на гостите си. Служителите обличали специална загряваща пижама и лягали на спалнята преди гостите да се пъхнат под завивките.

След кратък пробен период услугата е премахната. Явно никой не искал да се възползва от нея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари