Мобилният – третият в кревата

Как телефонът и лаптопът съсипват връзката ни
7 фев 2016 20:10, Екип на Tialoto.bg
36
Мобилният – третият в кревата
Снимка: Reuters

Представете си живота си без телевизор, лаптоп или телефон? Не можете, нали? Живеем в силно технологичен век и нашите джаджи станаха по-важни от човешките взаимоотношения, разходките сред природата и дори хобитата ни.

За съжаление, неусетно те превзеха и личния ни живот и нерядко водят до срив във връзката с любимия човек. Причината е, че вече сме толкова обсебени от това да проверяваме телефона си (мейли, социални мрежи, смс-и, вайбър, игри и т.н), че обръщаме по-малко внимание на човека до себе си.

Случвало ли ви се е да посегнете към смартфона си по време на секс? Предпочитате ли да гледате някой мач или романтичен филм, вместо да разговаряте с половинката? Компютърните игри по-важни ли са от среща с приятели? Ако отговорът е положителен… Честито – вие сте пристрастени към технологиите.

Все повече експерти по човешките взаимоотношения и семейни консултанти съветват да се дистанцираме от технологиите и да обърнем повече внимание на хората около нас и в частност на любимия човек. На думи не изглежда толкова трудно, но в действителност е, тъй като те са неизменна част от нашето ежедневие. И все пак с постоянство и воля може да промените своите навици.

Ето и няколко съвета какво да направите, за да не допуснете джаджите да съсипят връзката ви:

1. Изкарайте телефона от спалнята си, заложете на стандартния дигитален будилник. Така няма да се изкушавате да ровите из устройството, а ще отделите повече време на любимия/любимата под завивките.

2. Винаги отделяйте време за разговори с човека до себе си, преди да включите телевизора. Правете повече неща заедно - гответе, разхождайте се, пазарувайте. Личното общуване е изключително важно за връзката ви.

Още съвети вижте тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Жена преди 8 години
не, драги знайко. благодарение на това, че ми писа вчера в другия пост, отново и за пореден път се убедих, че шанс, какъвто и да не на прос-таци не трябва да се дава. Никакъв. Знаеш ли защо? Защото про-сто-тията им почва да расте многократно и около себе си привличат още ***-аци, които да й се кефят. Разбира се всичко започва от мен, защото аз съм най-прос-тата и поради този факт мисля да спра да пиша. Хората нямат нужда от такива като мен. Те имат нужда да прос-теят на нечий гръб. Сбогом.
22
1
 
0
 
! Отговори
Жена преди 8 години
Пиша ти това, защото когато ти написах истинското си име, ти си помисли, че те лъжа. Явно си мислиш, че съм някоя друга, а не съм. Както и да е. Желая ти всичко добро.
21
1
 
0
 
! Отговори
Жена преди 8 години
Знайко, радвам се, че явно си дочакал това, което си чакал и за което в чакане си загубил 10 години от живота си. Моля те, за да имаш мир в душата си, не търси в нета и не разпознавай в чужди думи, думите на жена, с която явно си харесвал да се .."подяждаш", в нета или още по-лошо...на живо. Това е капан и в него много лесно се влиза. Просто се излагаш и губиш ценни хора. Много по-ценни от тази(дето те познавали), с която си въобразяваш, че общуваш, а всъщност не. От опит го знам.
20
0
 
1
 
! Отговори
Жена преди 8 години
до 27Достатъчно е. Просто не ме споменавай повече и не пиши в коментарите си нищо за мен. И аз ще те игнорирам. Мисля,че това е едно добро решение за ситуацията. Нямам енергия да се занимавам с глупа-ви игрички с хора, които не са ми важни.
19
0
 
2
 
! Отговори
Жена преди 8 години
Излъгах. Всички мъже, които познавам с името, което ми написа, които са ми познати, приятели, хубави хора в живота ми са се държали с уважение към мен, както и аз към тях. Не те познавам или ако те познавам, не съм те разпознала тук.Съжалявам. "Нашта Жена с тиретата , е готова с всеки съфоромец да се пробва...само и само да има секс." Това e обида. А, ако ме познаваш-още по-зле става за теб.Прочети още на: dnes.bg/akoshtete-vqrvaite/2016/02/07/mobilniiat-tretiiat-v-krevata.292115,2
18
1
 
0
 
! Отговори
Жена преди 8 години
25, кой си ти? Преди време те попитах за името ти. Написах моето истинско име. Човек, с името, което ти написа не познавам.
17
0
 
1
 
! Отговори
До знайко преди 8 години
Какви звезди те гонят на кой ги говориш тези глупости незнам и кой ти вярва????
16
0
 
3
 
! Отговори
До Жена преди 8 години
Не виждаш ли че няма стойностни хора само комплексари и хвалби без покритие и си вярват това е най лошото,луда им работа ама те си знаят!
15
0
 
2
 
! Отговори
Жена преди 8 години
до 19Точно така. Ще обясни на целия сайт, че съм се пробутвала на всички за секс и накрая ще напише, че знаел, че съм интелигентна, ама бил ме пробвал само? Аха....Тези бяха популярни като бях в 5ти клас. Момчетата ни обиждаха, защото ни харесваха тайно, ама къде ти кураж, да се държат като възмъжаващи, а не като ...аз им викам... неосъзнати ***---дер-а-си.
14
0
 
2
 
! Отговори
До жена преди 8 години
Не си падай под нивото с такива *** да комуникираш.
13
0
 
2
 
! Отговори
До знайко преди 8 години
Момичето е много възпитано и интилигентно дръж се мъжки с нея!
12
0
 
2
 
! Отговори
Жена преди 8 години
До 3Господине искате нещо да ми напишете или да приемам коментара Ви, плюс всички други, които сте написали днес по мой адрес, докато не съм присъствала и дума под въпросните постове, да приемам ли коментара Ви като желание да Ви обърна внимание? Както написах преди няколко дни там беше единствения Ви шанс. Ако обичате спрете да ме коментирате. Съсредоточете се върху темата ,а именно третият или третата в кревата Ви.
11
0
 
2
 
! Отговори
До тарикат преди 8 години
Не е нужно да се правиш на някоя си кифла който не си,за какво трябва да се съобразяваш с нея да не би да е много важна и трябва да се съобразяваш с нея!
10
0
 
4
 
! Отговори
до тарикат преди 8 години
И в един момент истината изплува и станеш за смях, щото не си човека за който се представяш.
9
3
 
2
 
! Отговори
тарикаТ преди 8 години
без да лъжете жените по тези смартфони , по лесен начин да преебете тъпите животни е с една скъпа кола от приятел и нормално кафе и ги онодвате където си искате, не чатите с месеци докато тя пробва половината град за да разбере че е проста и рискува с вас :) три стъпки : копирате скайп от приятел , махате мъжете , слагате си лачени снимки лесно е с фотошоп, 2-снимка с скъпа кола и 3 водите *** да я работите на къра :) ако нямате подобни приятели го духайте и си отидете на село - селяни
8
1
 
13
 
! Отговори
Ренета преди 8 години
МНОГО Е ТЪПО ДА ОТИДЕШ НА СРЕЩА В БАРЧЕ С ПРИЯТЕЛЯ СИ А ТОЙ ДА СЕ Е ВТОРАЧИЛ В ТЕЛ .СИ И ПОЧТИ Не ТЕ ВИЖДА И Едвам вика здравей а очите му в мобилния вместо да има целувка.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каквито и зависимости да имате трябва да се стараете и гаджето ви и то да им се кефи ако отнемат много време
6
0
 
5
 
! Отговори
naTpuoT преди 8 години
Децата са до време ... ЗАПОМНЕТЕ ГО!!!!!!!
5
0
 
8
 
! Отговори
стефчо преди 8 години
така е ,прави са...много ни е важен вайбъра и фейса. А човека до нас е скучен и предпочитаме да си правим ножки и да гледаме порно ...е затова се разпадат семействата
4
2
 
7
 
! Отговори
От 1 до 5 преди 8 години
Sory брат така е прав си,няма ли пара не те имат за човек тези животни,само проблеми си имат,заживяваш с проблемите на някоя и с проблемите на роднините най важното,а как са ги завъртели проблемите не е истина?????