122 метра под водата на един дъх

Новозеландец постави нов рекорд в гмуркането
3 май 2016 17:00,
24
122 метра под водата на един дъх
Снимка: кадър Youtube

Новозеландецът Уилям Тръбридж на един дъх се потопи до 122 метра дълбочина на Бахамите, което е нов световен рекорд в гмуркането.

Авантюристичният гмуркач издържа 4 минути и 24 секунди без да си поема въздух и подобри предишния си рекорд с 1 метър.

Тръбридж признава, че този опит е бил най-труден от всичките, а завръщането на повърхността е било "кошмар". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
11
 
! Отговори
мда преди 7 години
До ДайвърМоже да сте професионалист в областта за която коментираме но това не ви прави по малко арогантен. Споделете с другите знанията си без да избивате комплекси и ще постигнете нещо още повече от досега постигнатото - ще успеете да вдъхновите хора да правят същото.
15
4
 
3
 
! Отговори
Симо преди 7 години
До АтакистТренирам плуване и гмуркане и минавам 50м под водата без плавници на 10м се спускам без проблеми но правя подготовка с изравняване на на налягането пърно на 3м после на 6м иска си практика и верно стават физиологични промени с тялото но ми е добре е давам полеко
14
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Атакист, спуска се сам. Въжето е само за водач, за да не го загубят в дълбочината ако нещо се случи. То и халката, вързана за въжето, се вижда, че се движи зад него. Постижението е велико. Изисква десетки години тренировки, които водят до физиологични промени.
13
10
 
5
 
! Отговори
Дайвър преди 7 години
Трубридж може и да е малко луд, ама цял свят го знае и навсякъде го посрещат като велик спортист. А вие, мишуета от 1 до 13 сте цветът на българската *** и птумбак-интелект! Само си вижте из пражненията до тук! До един! В ная държава вече мърдат само оли го френи!
12
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този не е добре.
11
2
 
3
 
! Отговори
Неук далдисаджия преди 7 години
До АТАКИСТСпуска се сам, а не с шейна . Другият рекорд е значително по-дълбок.
10
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След като прочетох коментарите разбрах, че не само новозеландеца, но и голяма част от българите не са добри с акъла. Да симпатизираш на душевно болен човек не е добра идея. Да подкрепиш такъв безумен номер ни говори добре за самия теб.
9
4
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
имаше един филм преди време посветен на един от световните рекордьори, май беше французин, ако не греша... тези хора са болни и всичко един кошмар, съсипват си здравето за незнайно защо....
8
8
 
8
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
Само да отбележа, че човека го спускат с въже, а не се гмурка сам. Има голяма разлика да се спуснеш на 122 метра от това да те спуснат на 122 метра.
7
4
 
2
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
до 8 То голяма лъжа казах да знайш!
6
7
 
9
 
! Отговори
наблюдаващотдалеч преди 7 години
Това нищо не е! Бокотиквата и *** могат повече!
5
4
 
20
 
! Отговори
До Ристо възкрасе преди 7 години
Плащат ли ти да политизираш всяка тема, или просто имаш умствено изоставане по рождение?И мен не ме кефят управляващите, ама вече станахте банални. Има и една тънка линия, която сте на път да я прекрачите и вместо да отвратите хората от тиквата, нарочно ще гласуват за него. Просто на инат.
4
5
 
14
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
Това граничи със Смъртта!Даже да си професионалист!Един път реших да си направя експеримент с възможностите ми.Спуснах се на 15 метра с маска и плавници.На 5-я метър ми изпукаха тъпанчетата. На 10-я натоварването в гърдите ми стана зловещо и реших на 15-я да се откажа, защото знаех, че изплуването е тройно по-мъчително от гмуркането. Дъното беше на още 5 метра някъде по-дълбоко там. Едвам излязох. Това на последната колона на моста на Шкорпиловци преди десетина години.
3
3
 
17
 
! Отговори
Горан преди 7 години
Тоя направо си рискува живота...
2
4
 
9
 
! Отговори
мда преди 7 години
Има и по големи дълбочини от неговата.аз се залисах да чета различните методи за фрийдайвинг. Но както каза "колегата" по долу от мен наистина е невероятно постижение аз с бутилките на гърба без да бързам ми става терсене като се гмуркам по рязко...
1
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя е луд. Направо не мога да разбера как за това отрицателно време е нормализирал налягането в ушите.