Домашни пантофи спасиха британец от мълния

Животоспасяващи чехли, буквално!
15 юни 2016 14:39,
22
Домашни пантофи спасиха британец от мълния
Снимка: архив Reuters

Британецът Брайън Филипс оживя благодарение на чехлите си, след като светкавица удари кухнята му, пише в. "Дейли мирър".

65-годишният мъж боравел с голям нож, когато мълнията поразила помещението и го запокитила на пода. Той останал жив благодарение на велурените си чехли с дебела гумена подметка, които нахлузил преди това на краката си.

Филипс получил този артикул за 15 британски лири от веригата "Маркс енд Спенсър" като коледен подарък от дъщеря си, пише БТА.

"Изтрещя силно, сякаш от ада, когато бях изхвърлен срещу стената и паднах на пода", спомня си пострадалият. „Помислих си най-напред, че съм станал жертва на газова експлозия!"

Притичалият се на помощ спасителен екип казал на Брайън, че той е останал жив, благодарение на чехлите си. Медиците потърсили изходни изгаряния от краката му, но такива нямало, защото гумените подметки подействали като изолатор.

Г-н Филипс разчиствал масата в дома си в Бедфорд след вечеря, когато мълнията ударила дома му. Той режел с големия нож парче пуешко за котката си Ема, когато се разиграл инцидентът.

"Имах голям късмет, признава британецът. Би било адски глупаво да преживея удар от светкавица, за да се намушкам смъртоносно с острия кухненски нож, който държах все още в ръката си, когато пристигна спасителният екип!".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Десетките хиляди волтове в мълнията не се интересуват от 1 см гумена подметка. Имал е късмет и тези чехли нямат нищо общо, това не са 220V от контакта.
10
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не се знае. Може точно чехлите му да са привлекли мълнията. Сега трябва другите произодители на чехли да кажат - ето на нашите чехли не привличат мълниите като тези.
9
1
 
7
 
! Отговори
Бай Иван преди 7 години
За мен това са си пълни глупости. Чехлите наистина могат да те предпазят от токов удар или мълния, но просто няма да разбереш. Също не е задължително тока да излезе от краката, може да мине през едната ръка и да излезе през другата, зависи кои две части на тялото ти къде се допират.
8
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голям късмет е извадил. Веригата "Маркс енд Спенсър" вече сигурно слагат етикети на чехлите си, че предпазват от мълнии, с лика на Брайън Филипс. Доказано и изпитано качество ще е логото.
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Удрян от мълнияТова за въздуха изолатор вярно, че го пише във физиката за началния курс, но не е цялата истина.Истината е, че във въздуха има различно %-но съдържание на водни пари. Какъв изолатор е английския въздух, съдържащ 95% водни пари през по-голямата част от годината?
6
2
 
17
 
! Отговори
Дедо Гого преди 7 години
Ако мълния те тресне на открито - никакви подметки не те спасяват. Напрежението е милион волта и нагоре. По-скоро това са утечки по стените на кухнята, подът е бил сух и разбира се бил е обут с чехли Маркс енд Спенсър. Важно е да има повод за реклама...
5
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде бе! Язък че Фарадей е бил английски учен. Защото щеше да се смее над публикацията. Нали ако чехлите му са били изолатор, този въобще нямаше да го порази мълния.
4
1
 
8
 
! Отговори
ined преди 7 години
Ако не размахваше ножа (защо ли не пишат каква марка е и за колко е купен) въобще нямаше да привлече мълнията да го удари.
3
0
 
24
 
! Отговори
Хахавелака преди 7 години
Напишете нещо за марката на ножа и от кой магазин е купен...
2
0
 
17
 
! Отговори
Дедо Гого преди 7 години
Изводът е : Който има котка на име Ема - мълния не го трепе !
1
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Филипс получил този артикул за 15 британски лири от веригата "Маркс енд Спенсър" като коледен подарък от дъщеря си, пише БТА."Много беше важно да научим цената и магазина в който се продават чехлите, по-важно от това, че е оцелял благодарение на гумената подметка.