Пощурял бик два дни обикаля детски площадки

Хората от Бургас не смеели да облекат червено
23 юни 2016 07:26,
28
Пощурял бик два дни обикаля детски площадки
Снимка: архив, Reuters

Ветеринарни инспектори, полицаи от Четвърто РУП и собственикът на избягал от кравеферма бик, преследваха обезумялото животно и го простреляха с упойващи стрели в безпрецедентна гонка.

"Такова нещо виждаме за пръв път. Бяхме се заключили и наблюдавахме от терасите на домовете си какво се случва", разказаха очевидци на събитието от комплекс "Меден рудник".

В близост до комплекса имало кравеферма, откъдето побягнал бикът. Първия ден обикалял край комплекса, но на втория добил кураж и атакувал междублоковите пространства. Стресирани майки и бащи започнали неистово да звънят на тел. 112 и да се жалват, че бикът ходи из детските площадки на комплекса. Два дни никой не смеел да се облече в червено.

"Щом научихме какво става, веднага сформирахме група", разказа пред "Труд" д-р Георги Митев, шеф на Агенцията по храните в Бургас.

Въоръжени с упойващи стрели и с няколко полицаи в редиците, дружината хукнала след бика. Към нея се присъединил и стопанинът на животното. В крайна сметка, ветеринарите улучили бика и той се строполил в несвяст от жегата и упойващато вещество. Собственикът му си го натоварил на ремарке и го върнал в кравефермата, но преди това платил глоба от 300 лева, задето не можел да опази добитъка си и създал истинска паника в комплекса.

"Проверихме кравефермата, животновъдният обект е регистриран, животното е маркирано", обясни д- р Георги Митев.

Историята с бика накара бургазлии да си припомнят друга- с мечока, който избяга от зоопарка в Айтос. Мечокът Бамби не само избяга от клетката си, но и тръгна към пълен със сватбари ресторант. По дирите му се впусна ловна дружинка, начело с тогавашния кмет на града. След 16 часа преследване и неуспешни опити да бъде улучен и упоен със стрели, Бамби беше убит. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: Бургаспощурял бик
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
4
 
! Отговори
Див Селянин преди 7 години
Явно добичето е обикаляло по детските площадки площадки да търси загорели майки за опрашване ама грешно са му разчели сигналите.
20
3
 
8
 
! Отговори
Бобо преди 7 години
Бургас=Морския Перник:)
19
0
 
8
 
! Отговори
голи факти преди 7 години
червено , синьо - на бика му е все тая с какво сте облечени
18
0
 
8
 
! Отговори
. преди 7 години
И тук очевидно не се чете.Абе не е много грамотен българинът по принцип.Аз например писах, че зрението им е "дихроматично", а не че не "различават цветовете". И говорим за биковете, не за "животните". Последните са толкова голяма група, че обобщение е невъзможно.Ама то който си не може да чете си не може. Не могат да различават зелено от червено биковете.Не знам бургазлии дали са скрили само червените тениски, а са забравили да приберат и зелените потници в този ред на мисли, обаче.
17
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Агне с две глави!
16
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
животните различават цветове но не като нас - змиите например виждат в инфрачервено.
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да, биковете не различават цветове.
14
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Два дни никой не смеел да се облече в червено.....ХА ХА ХА ХА ХА ТИЯ МЕ СПУКАХА ОТ СМЕХ........По време на коридата бикът атакува червеното парче плат, което матадорът размахва пред него. Не червеният цвят, а движението дразни бика.Червеният цвят е бил избран преди векове, за да не е толкова забележима по плата кръвта на бика.
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я да видим сега някой ще докаже ли с научни данни, че бикът се дразни от червено?Или ще цвъка из сайтовете порс...тотии? И ще трие нормални думи, ползвани от биолозите учени?
12
4
 
13
 
! Отговори
19135 преди 7 години
Те и хората са с акъла на бик.Не щели да облекат червено...Боже, хората са пропускали уроците си в училище и едно време, и сега.hicomm.bg/lubopitno/7-populjarni-mita-koito-naukata-razbiva.html"биковете, както повечето бозайници, с изключение на примaтите, притежават дихроматично зрение- не различават зеления от червения цвят."Ама то - селска му работа.
11
2
 
17
 
! Отговори
Демон-крат преди 7 години
Никой не можел да се облече в червено? Явно в бикът се е вселил духът на някой пукалясал демон-крат от началото на 90-сетте. Тия, кът видея червено и квичаа: "Кой не скача е червен" и сите скачаа кът маймуни на клон.
10
3
 
18
 
! Отговори
Чикън преди 7 години
Т'ва да не е била някоя батка, която е решила да се зоба и с препарат за бикове...
9
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Два дни никой не смеел да се облече в червено." - Биковете виждат само черно и бяло!
8
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е от цвета бе, не разбрахте ли. Самото движение на плата го дразни. Научете го най-накрая.
7
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То от написаното личи, че бика е виждал повече хора в кафяво, отколкото в червено.
6
3
 
17
 
! Отговори
SA преди 7 години
Ами те от къде да знаят,че не червеното привлича,а?!!Сигурно е от морския въздух!!
5
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това с червеното просто изкърти мрака с фенерче без батерии. Почвам да си мисля, че тези статии ако не се пишат небрежно - за пари, то се пишат та да ги коментираме повече - за рейтинг.
4
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
страхотна драма! два дни за да се сетят авторитетите, че може да го упоят! сигурно през това време са чесали горния орган на телата си и са прехвърляли топката, кого да натопят да свърши работата.
3
1
 
31
 
! Отговори
Поп Грую преди 7 години
"Два дни никой не смеел да се облече в червено."ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА!!!!Биковете не се дразнят от червено.
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Все се хвалят нашите киокушинкайци с успехи, а един наш Матсутацу Ояма нямат да го тръшне този бик. Кравата нали стреля по Очите. Къде го сега?