Честен таксиджия върна $187 хил., забравени в колата му

Оказало се, че пачките са на бездомник, получил наследство
6 юли 2016 22:47,
16
Честен таксиджия върна $187 хил., забравени в колата му
Снимка: Архив Reuters

Бостънски таксиджия върна на собственика им 187 000 долара, забравени на седалката на колата му, като за благодарност получи награда от... 100 долара, съобщава агенция ЮПИ, цитирана от БТА.

Реймънд Маккосланд откарал неидентифициран мъж в хотел в централната част на Бостън. След себе си той оставил на задната седалка раница, пълна с пари.

Шофьорът открил множество пачки с купюри по 100, 50 и 20 долара. Той се усъмнил да не би да принадлежат на някакъв гангстер. Поради тази причина веднага предал раницата в полицията.

По-късно се оказало, че парите били забравени от бездомник, който неочаквано получил наследство. Клошарът наградил Маккосланд за честната му постъпка с банкнота от 100 долара.

"Мислех си, че ще ми даде 500, 1000 долара или някоя от пачките. Но не би! Откъсна му се от сърцето само стотачка, въпреки че беше затрил почти двеста бона!", коментира таксиджията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
void преди 7 години
Тази история звучи съвсем като във виц-а:"Вървял си по пътя евреин и изпуснал 100 долара. Зад него вървял арменец, вдигнал ги и му ги върнал"... Нищо от това не мже да е реално. Но пък трябва да се напише някаква статия и да се вземат едни 5 лева ...
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радио РитмоДобър ден, намерих портфейла на Иван Петров живущ в гр.Пловдив ул.Еди коя си, номер еди кой си.Чудесно господине какво искате от насАбе я го поздравете човека с една хубава песен
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
към таксиджията : у нас имаме поговорка : следващият път -обица на ухото!
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има единствено лошо оценка, на жеста (труда) на намерилия парите от страна на загубилия парите .Че то в България масово има също лоша оценка от страна на работодателите към работниците към техния труд, нищо по различно от тази ситуация.Така че сме свикнали с това и не е новина.
9
0
 
12
 
! Отговори
Жо преди 7 години
НЕ ВЯРВАМ на тази историйка!Просяк, получил наследство- $187 000 в брой. Кой в САЩ държи пари в брой?Тръгнал с една торба с пари да ходи не в банка, а в хотел?!?Клошар в хотел?!?Дрън-дрън.
8
1
 
8
 
! Отговори
677 преди 7 години
Навремето като деца в квартала едни приятели намериха много голяма сума, от порядъка на 50-60 хил.лв , можеха да се купят десет двустайни с тия пари, бяха на някви мутри разбира се , е , върнаха ги децата, купиха им по един скъп анцунг и маратонки.
7
0
 
12
 
! Отговори
наградил го е богато преди 7 години
За бездомника 100 долара са богатство.Той 200 бона не ги възприема като париДаже ги е загубил
6
1
 
6
 
! Отговори
Georgi преди 7 години
E kvoto iskate govorete ama tova si e ebati nagloto.... Vrushtat ti 200 bona i ti nema da butnesh na choveka edno 4-5 za evala... Sigurno taksidjiqta sajelqva, che gi e vurnal :D
5
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали ги е върнал, защото го е хванало шубето, а не защото е честен човек и се е притеснил за собственика им. Стоте долара напълно покриват моралните му качества - да не си отваря устата за повече.
4
0
 
12
 
! Отговори
Поп Грую преди 7 години
Ъхъ. Повярвахме. А бездомникът дали не е бил сляп? Ветеран от Войните?
3
1
 
36
 
! Отговори
Браво преди 7 години
Аз съм си губил чантичка с пълен комплект документи за колата ми (без голям талон и голям талон за тех. преглед) и всичките лични документи..направо ми се беше причернило.За щастие на следващият ден ми се обадиха от районното че някой ги е върнал.Благодаря на човека, направо неможах да повярвам.
2
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И аз карам такси, попадал съм в подобни ситоации и смея да твърдя че хората са адски неблогодарни!!!
1
0
 
35
 
! Отговори
м дааа преди 7 години
оня ден една позната си загуби телефона , и на другия ден отиде в полицията да се оплаче мислеше ,че са й го откраднали - и се оказа ,че някой вече го беше оставил в полицията ...