Ной порил вълните на Черно море! Потопът – по нашите земи

Родни и американски учени открили потопени древни селища
14 юли 2016 10:44,
77
Ной порил вълните на Черно море! Потопът – по нашите земи
Кадър: YouTube

Всемирният потоп, описан в Библията, се е случил в Черно море. Той е погубил древен велик народ, смятан за основател на митичната Атлантида.

Това доказват последните находки на български учени от БАН, съобщи доц. Димитър Димитров от Института по океанология, цитиран от "Труд".

За пръв тази теза е лансирана от проф. Петко Димитров през 1982 г., а след това е доразвита от американския професор от Колумбийския университет в Ню Йорк Уилям Райън. Доказателства за нея са намерени по време на двете експедиции край българските брегове, наречени "Древни брегови линии на Черно море и условия за човешко присъствие".

"През 2009 и 2011 г. ние направихме тези експедиции в търсене на потопени древни селища", посочи ученият и допълни, че 5 години по-късно резултатите ще бъдат оповестени в международното научно издание Marine Geology. Там ще бъдат публикувани всички доказателства и най-новите изследвания, направени до момента.

Това са радиовъглеродни анализи за определяне на възрастта на находките, които са направени в лаборатории в САЩ и Полша. Именно те потвърдиха надеждата на учените, че някога части от нашето море са били суша, а тя е била дом на велик изчезнал народ.

Още през 2001 г. по време на съвместната българо-американска експедиция с екипа на световноизвестния океанограф проф. Робърт Балард изследователите се натъкват на възможни очертания на селища под водата.

Намерените артефакти са знак, че на мястото на сегашните дълбоки води на шелфа някога са живели представители на цивилизация, която е добивала и обработвала злато, строила е сложни мегалитни конструкции и храмове, създала е солната индустрия и е поставила началото на протописменост.

"По време на експедициите в дънните седименти на древните брегови линии намерихме коренче от дърво. По радиовъглеродната датировка се оказа, че на това място на дълбочина около 100 метра в района на старите брегови линии всъщност е имало суша преди 12 400 години.

Именно коренчето и неговата възраст потвърждават тезата, че старите брегови линии на Черно море са били залети по време на потопа. От всички доказателства, които успяхме да намерим, това е последното. След направените анализи вече сме сигурни, че всичко е било точно така - т.е. в този район е имало суша с растения, която е станала дъно на море", разказа доц. Димитров.

След всемирния потоп оцелялото население, живяло в района на днешно българско Черно море. То се разселило по света и така е дало началото на великата шумерска цивилизация, на тракийската и среднодунавската култура Винча.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БългАрия - люлка на света и цивилизацията! Гордейте се с тези факти, арийци.
49
3
 
3
 
! Отговори
българин преди 7 години
Потопът се е случил не "В" Черно море, а "И" в Черно море ! Именно по тази причина солеността му е толкова ниска - понеже преди това е било сладководно езеро, а при навлизане на вода от Средиземно море са се смесили солена и сладка. Това за Атлантида ми се струва обаче измислица. Цивилизация по нашите земи е имало, но Атлантида най-вероятно е била на мястото на Бермудския триъгълник, а нейното население е било от типа на южноамериканските индианци.
48
1
 
1
 
! Отговори
Щ.Младши преди 7 години
Потопът не е бил в Месопотамия- там е имало дребни наводнения,които били хиляди пъти по-малки от катастрофата в Черно море. В приморските райони вятърът почти винаги духа откъм морето- по северните му брегове,които били най-засегнати,той духал именно от юг на север.
47
6
 
12
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Македонската простотия в БГ вариант.
46
0
 
4
 
! Отговори
Щ.Младши преди 7 години
(П.П.):150-метровия водопад на Средиземноморските води причинил множество вторични трусове,а първото земетресение усилило вулканичната дейност в региона или станало заради нея. Пепелта на изригващите в Егея и Кавказ вулкани причинила гръмотевични бури и поройни дъждове,които усилили ефекта от Потопа- още повече,че на места морето нахлуло с 50 до 500 км навътре в сушата. Затова много крайморски племена напуснали старите местоживелища и отишли в нови земи с надеждата това повече да не ги стига.
45
4
 
13
 
! Отговори
Mopcku_ преди 7 години
Да, тази статия определено е писана от македонски журналист с българско самосъзнание :) Щеше великолепно да се впише в новата история на съседите ни, ако България се замени с думата Македония :)
44
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Още по-голям срам ако това наистина е било така като съпоставим това което е в момента. Язък ни за това което сме били някога и това на което сме се преобразили в момента!
43
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом го казват "български учени", пишете го в графа "митове, легенди и измишльотини" изсмукани от ... дупка между два хълма!!
42
11
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Много си падат апхеолозите да градят "пясъчни" теории на базата дори на най-дребен артефакт. Изсмукани от пръстите им истории са обикновенно разновидност на белетристиката.А че е имало предишни цивилизации го доказват доста отделни артефакти но какви са били и какво са представлявали никакви конкретни данни няма. Като рефлекс им е да ги свързват с Библейския потоп, който е последния с такъв мащаб но в никакъв случай не първия!
41
0
 
13
 
! Отговори
Щ.Младши преди 7 години
(П.П.)Водите на морето почнали да настъпват навътре в сушата с няколко метра на ден в по-високите места и с 30-100 м на ден в по-ниските,които днес са изцяло залети. До Потопа,който станал между 5500-4500 г. пр.Хр.,земите между Емине и Крим били суша а днес там е само море. Азовско море до тогава го нямало- то е създадено от същия потоп. Хората,живели по тези брегове били така уплашени,че не знаели нито кога ще спре да нахлува морето,нито дали изобщо ще спре,затова много от тях избягали надалеч.
40
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ИстиСмелчага си ми ти! Остава да идеш до Скопие и да го обясниш, това за фалшивата македонска нация и на македонците!
39
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За какво спорим ли. За цяла общност във Варна, която десетилетия наред вегитатира над бюджета на БАН и продължава да го прави. Само че много рано се сетихте пак за Ной. Да бяха минали поне двадесет години от последната експедиция в търсенето на Ной и останки от него. Явно трябва дейност. Ама напрегнете се моля. Умни сте ще изровите нещо по-дълбоко от Баката. Обърнете се към него , с бутилка Водка стават чудеса.
38
2
 
10
 
! Отговори
Щ.Младши преди 7 години
Потопът не е мит а действителен природен катаклизъм: страховито земетресение в един миг разцепва Босфора (който дотогава бил суша) и водите на Средиземно море с гръм и трясък почнали да нахлуват в сладководното езеро,което било зачатъка на днешното Черно море. Водите на това езеро до този момент се намирали на ок.150 м под нивото на Световния океан и гръмотевичния трясък от тази катастрофа се чувал на стотици километри. Това стресирало много хора и причинило големите преселения,за които говорим.
37
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ист 52А ВЕЛИКИЯТ ПОТОП наречен на водача си Борисов защо изпускаш?На умен ли се правиш, провинциалистче или си на заплата при Пашата?
36
0
 
10
 
! Отговори
?!? преди 7 години
За какво спорите изобщо? Знае се, че Черно море е било голямо езеро, имало е селища, които в последствие за под вода. Това дали е имало високо развита цивилизация е само спекулация, необходими са доказателства. А българи по онова време е нямало. Само македонци :)
35
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези предположеня ги чета от 20 години насам. Предполагам, че са верни и няма да са изсмукани от пръстите. Това обаче променя цялата история, както и еврейските измислици наречени Стар завет, както и прозихода на истинния Бог - Христос. Според много автори, той няма нищо общо с еврейския род, затова и те го ненавиждат в днешно време. Едно е ясно - всички войни са се водили и се водят заради религиите.
34
5
 
8
 
! Отговори
Исти преди 7 години
Русофилите не разбират от наука- на тях науката им прилича на разпивка и майтап,та все ги избива на лигавщини и подигравки с науката. Нали по този начин (на чашка) измислиха фалшивата македонска "нация",че и още доста други фалшиви нации покрай нея- карелска, молдовска, белоруска, карабахска и т.н.,а в скоро време ще измислят и кримска.
33
4
 
12
 
! Отговори
ист преди 7 години
Потопът наистина е създал Черно море. След Ной, България е преживяла още няколко -национализацията след 9. 09. 44, Виденов, преватизация,Цанков камък, КТБ, АЕЦ Белене и не съм забравил Ореха. Дал ни Господ потопи.
32
2
 
2
 
! Отговори
G преди 7 години
На тази развита цивилизация дето е живяла по брега на Черно море, защо й е било след потопа да се разселва чак до Близкия изток, а не просто да отстъпи 10-20км навътре към сушата?
31
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Между другото Доц. Димитров - Батака звучи чудесно като за прякор. Честито!Току що се роди вашия прякор.Можете да се гордеете с вашето творение.