Ефектът от бръсненето, а може ли да го удължим?

Вижте техники за поддържане на гладка кожа
15 авг 2016 21:30, Криси Табачка
11
Ефектът от бръсненето, а може ли да го удължим?
Снимка: архив, Reuters

Всички знаем как да се бръснем, но знаем ли как да го правим правилно? Ако искате дълготрайно мека и гладка кожа, тогава трябва да се замислите малко за техниката ви на бръснене.

Представяме ви споделените с професионалист съвети за това, какво да правим преди, по време и след бръснене, за да си гарантираме мека кожа за по-дълъг период от време. Ето и няколко полезни и изпробвани съвета:

1. Използвайте скраб със сол един ден преди да бръснете

По този начин ще премахнете всички натрупани мъртви клетки, които вероятно задържат малките косъмчета. Започнете от колената и се движете нагоре като използвате кръгови движения. Ако кожата ви е чувствителна, използвайте ексфолиращи ръкавици.

2. Изкъпете се преди да се избръснете

Така ще премахнете естествената мазнина на кожата и ще хидратирате косъма, което го прави около 60% по-лесен за бръснене. Две до три минути е повече от достатъчно да стоите под горещата струя на душа. След 15-20 минути в банята кожата ще започне да се набръчква и няма да успеете да избръснете краката или ръцете достатъчно добре.

3. Нанесете хидратиращ крем за бръснене

Преди да започнете с бръсначката, нанесете крема върху зоните, които ще бръснете, за да запазите хидратацията на кожата и да улесните процеса. Това ще ви помогне поне няколко дни гладка кожа. Не разчитайте на сапун, защото може да задръсти бръсначката, а освен това някои видове сапун изсушават.

Вижте още по темата в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: кожатехникибръснене
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
Бръсначев преди 7 години
"Всички знаем как да се бръснем ..." А дали знаем ЗАЩО изобщо се бръснем , след като има още куп начини за обезкосмяване ?! Стадно чувство , използвано умело за налагане на поредната безмозъчна мода от поредния монополист с единствена цел - печалба ! И стадото упорито се подготвя да се превърне в стадо орангутани !
5
1
 
7
 
! Отговори
Аре са зор преди 7 години
Абе друго си е да заровиш пръсти в храсталака.
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И местим...
3
1
 
12
 
! Отговори
уф, представих си .. преди 7 години
от тази статия ми се доповръща.
2
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това за бръснене и на катерички ли важи ?
1
4
 
15
 
! Отговори
Мъж преди 7 години
Благодаря за полезния съвет :*