Австралиец намери 4-килограмов къс злато

Късметлията щял да си купи ван и да обикаля Австралия
25 авг 2016 19:09,
29
Австралиец намери 4-килограмов къс злато
Снимка: ABC

Австралиец намери златен къс с тегло над 4 килограма, чиято предполагаема стойност е 190 000 щатски долара, съобщи ДПА, цитирана от БТА.

Откритието е било направено в златния триъгълник в южната част на щата Виктория и тъй като се е случило в петък, късът злато е получил названието "Петъчна радост" (Friday's Joy).

"Първоначално си помислих, че е някакъв боклук, вероятно стара подкова", твърди златотърсачът, попаднал на ценния метал на около 30 см под повърхността на земята.

Австралиецът е намерил и по-малък златен къс на същото място и споделя, че планира да си купи ван и да пътува из Австралия с парите от продажбата им. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Халал да му е,да си ги харчи с здраве.Но ако някой в България си мисли че ако намери такава буца,ще му е по мед и масло,жестоко се лъже.първо ако го надушат ще му я вземат с бой,а след това като дойдат другите ще го дотрепят,че ги е оставил валат.След което ще го привикат в прокоратурата,и ще му повдигнат обвинение.Нали не мислите че ще е нещо по различно от случаят с Гошка.
13
2
 
23
 
! Отговори
proroka Oleg преди 7 години
До кузмандобре де какво лошо има да сме миячи , чистачи и камионджии не мога да разбера. Като работех мениджър в КАрфур д ане би да я втасах че и се реализирах страхотно. Камионджиите изкарват пари дето не може да ги сънуваш даже алоооо. Значи в БГ ако не си минимум мениджур си гола вода. На Запад хората тачат и супервайзор на 5 човека, щото трудно се става такъв. Обаче реализирали се маниджъри в насрааната БГ бол. Ама толкова сте жалки - хахах няма срамна работа стига да ти плаща сметките
12
0
 
3
 
! Отговори
аз само така преди 7 години
До от Сиднейабе да те питам в (уоуортс-а) бг краставици имали??питам ей така от любопитство щот тези австралийски дет и ти ги ядеш сигурно а ти омръзнали!!!;)
11
15
 
8
 
! Отговори
кузман преди 7 години
Банда комплексирани, скучаещи миячи, метачи и щофьори на тирове, нереализирали се в Бг та забегнали по чужбина си намерили малка част от така липсващата им социална среда (понеже където са се нахендрили никой не му пука за тях и не ги бръсне за слива) във форума на новинарски сайт. Уж супер било където са отишли, пък все ги влече да пишат и намерят у другите доказателство колко правилно са постъпили .. Колко познато, и сърцераздирателно .. муахахаха
10
3
 
2
 
! Отговори
оз преди 7 години
В БГ съм в момента :)
9
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След 9-ти септември,по комунистическо,един дядо от нашето село намерил златна рибка в дворът си,рибката била част от тракийска апликация и била изкована от тънко златно фолио.Човекът се уплашил че е намерил имане и я занесъл както си му е редът в кметството,от страх да не го бият и влачат по затворите.Кметът се обажда в околийското и го прибират там за разпит да каже къде е скрил останалото.Били го две недели и го пуснали,след това лежал 10 дена в *** кожи,но не издържал.Ей така си отишъл той.
8
2
 
27
 
! Отговори
важна поправка преди 7 години
Този човек е късметлия и без да е открил къс злато. Той просто не знае какъв късмет има да не се е родил в България, където държавата щеше законно да си присвои намереното от него. Едно мило наследство, наследено от безбожният комунистически режим. Затова много неща не са точно пазарни, както сте чували. И пак заради това тук не се случват, както в нормалните държави.
7
5
 
12
 
! Отговори
Oz преди 7 години
До СиднейБългарско сирене в супермаркетите има отдавна но българските производители, както всеки знае са алчни за печалби и качеството на БГ сиренето тотално се промени.Сега повечето е абсолютен ***.Спрях да го купувам. Взимам си гръцко от няколко години, всеки път едно и също качество и вкус.
6
2
 
4
 
! Отговори
OZ преди 7 години
Някой пита за цената на агнешкото месо, сега казвам.Агнешкото месо в магазин в Австралия започва от $15 австралийски долара за най евтиното. Агнешки котлети под 45 долара няма.
5
0
 
36
 
! Отговори
1234 преди 7 години
В България всяка ценност под земята се изземва в полза на държавата...без значение земята частна ли е държавна или каквато и да е!Ако ще и нефт да бликне в двора ви пак ще духате супата..
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
не знам колко е агнешкото ама телешкото е 11.07 ? килото, доматите са 3.02 ?. Internet (10 Mbps, Unlimited Data, Cable/ADSL)46.08 ? - да бе супер евтино e
3
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А честито със здраве да ги харчи
2
2
 
42
 
! Отговори
$ливен, България преди 7 години
Сидни, клош*ар такъв, къде пак ходиш да ровиш по на хората нивите,а?
1
1
 
39
 
! Отговори
Алов преди 7 години
В Б-я щаха да го съдят до дупка и да го пратят при Жоро Милионера,но и той нямаше да се хваля де.