Сър Олаф – пингвинът генерал!

Птицата е талисман на норвежката кралска гвардия
25 авг 2016 15:00,
10
Сър Олаф – пингвинът генерал!
Снимка: Youtube

Пингвин от зоологическата градина в Единбург беше произведен в бригаден генерал на специален парад, съобщиха БТА и Ройтерс.

Пингвинът сър Нилс Олаф е талисман на норвежката кралска гвардия. Той е рицар от 2008 г.

По време на церемонията сър Нилс Олаф бавно премина по алеята на пингвините в зоологическата градина, като инспектира строилите се в негова чест гвардейци. Накрая изкряка и почеса главата си. Тогава служител на зоологическата градина постави пагона на крилото му.

Пингвинската връзка между зоологическата градина в Единбург и Норвегия датира от 1914 г., когато норвежко семейство подарява на зоопарка кралски пингвини. През 1972 г. един от тях е наречен Нилс Олаф на норвежкия майор Нилс Егелиен, който уредил осиновяването му, и тогавашния крал на норвегия Олаф. След това името наследяват други две птици.

"Изключително горди сме. Това е важен за нас момент, който демонстрира сътрудничеството между Шотландия и Норвегия", заяви директорката на кралската зоологическа общност в Шотландия Барбара Смит.

Всеки път, когато гвардейците гостуват в Шотландия и посещават зоологическата градина, птицата получава нова титла. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
34
 
! Отговори
Сп???нс преди 7 години
Свят ,като цвят , казваше прабаба ми . Вчера гледах ,че в някакво испанско село съветниците гласували и избрали Дева Мария за "пожизнен" кмет .
6
0
 
36
 
! Отговори
Срам ме е преди 7 години
От такава немотия и срив във социална, здравна, каквато и да била система, българите са тотално "изчаткали" и са се превърнали в .... не ми се използва толкова лоша дума. Как така все ние сме най-умни, най-красиви, най-добри, най-прави, пък все сме на дъното?
5
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По добре генерал сър олаф, отколкото президент улав.
4
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До РуменРумене, жалката родна действителност съвсем те е повредила! Хората просто се забавляват! Пробвай и ти!Отпускащо е!
3
0
 
43
 
! Отговори
Цецо преди 7 години
На мен ми хареса тази церемония. Важното е, че се укрепват връзките между две държави, а не че се награждава някаква птица, па било то и кралски пингвин...:)
2
1
 
56
 
! Отговори
До Румен преди 7 години
Не знам Румба, ама тия там работят за 4500 лева на месец, а ние за 450.
1
19
 
46
 
! Отговори
Румен преди 7 години
Кажете ми колко трябва да си "изхакан", за да отдаваш почит на една птица ?!?!?!?!?!?!Нямат ли си друга работа ?