Партньори и началници ни пилят нервите още от сутринта

Проучване: Кратка почивка и приятна музика помагат за настроение
1
Партньори и началници ни пилят нервите още от сутринта
Снимка: Reuters

Хората разбират още от сутринта дали денят им ще бъде добър или лош, сочат резултатите от ново проучване във Великобритания, цитирано от "Дейли експрес".

Очаквано се оказа, че решаващ фактор за това как ще протече денят, се оказват партньорите или началниците, които пилят нервите на съответно на 30 и 27% от анкетираните.

За лошото си настроение сутрин 15 процента от хората обвиняват напълно непознати, срещнати случайно на улицата или в транспорта.

Близо две трети от участниците в допитването смятат, че дори само една дума, изречена от хората, с които общуват, може да повлияе върху целия им ден. Околните обаче трудно могат да разберат дали даден индивид е в лошо настроение, тъй като повечето хора успешно прикриват състоянието си.

Проучването разкрива още, че 41% от анкетираните противодействат на лошото сутрешно настроение с няколко минути почивка, 36% - с приятна музика, а 25% - със здравословна закуска.

Допитването показва също, че основният индикатор за предстоящ лош ден е когато още със събуждането си хората се чувстват "гроги". Невъзможността бързо да намерят ключовете си, мрачното време и чорлавата коса също влияят съществено върху настроението за деня.

От друга страната слънчевите лъчи, хубавата музика или здравословното сутрешно похапване са предвестници на един приятен ден.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Понякога се чудех какво значи близки приятели напоседък се убедих такива няма особенно рода всяко гледа сметка и полза подаи му малко власт и му гледаи сеира хвърчи дополуда а дали знае знае си интереса ако е имало полза от теб те търси ако не по дяволите от такава сметната рода казвам правете каквото искате после ще ни търсите но те не са само те управията на простотив нямам думи и като са на всяко гърне честито