Виенският зоопарк се сдоби с новородено кралско пингвинче

Все още не се знае какъв точно е пола на мъника
Обновена: 22 сеп 2016 19:15 | 22 сеп 2016 18:16, Петя Славова
2
Виенският зоопарк се сдоби с новородено кралско пингвинче
Снимка: Twitter

Виенският зоопарк Шьонбрун представи на публиката новородено кралско пингвинче, което се излюпи там на 30 август, но се криеше досега под перата на родителите си, предаде Ройтерс.

Зоологическата градина публикува снимки и видео на малката сива птица, която все още няма бляскавото оперение на възрастните екземпляри. Кралските пингвини са вторите по големина, след императорските, пише БТА.

Те държат на топло яйцата и малките си, като ги придържат между крачетата си и пухкавия си стомах. Но малкото, родено в Шьонбрун, толкова пораснало за четири седмици, че вече не можело да бъде подслонено на стратегическото място.

Както се случва с всички кралски пингвини на неговата възраст, все още е невъзможно да се определи по външни признаци пола на мъника. Това ще стане чрез ДНК тестове на негови пера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Със същия успех тази новина можеше да се отнася и за кралското саудитско семейство. И там се раждат кралски пингвини. С бурките барабар.
1
1
 
2
 
! Отговори
anonimus преди 7 години
Вместо тази безсмислена новина, да бяхте писали,. че в малкия град Ловеч се провежда рок фестивал, и да накарате някой човек чрез вашата статия да го посети. Бездарни медии сте.