Перем, готвим, мием... и така 8 години от живота ни!

Коя е най-неприятната домакинска работа според вас?
21 окт 2016 15:22,
14
Перем, готвим, мием... и така 8 години от живота ни!
Снимка: flickr

Близо осем години от живота на средностатистическия индивид преминават в домакинска дейност, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания. 

Допитването, обхванало 2000 души, показва, че хората обикновено отделят малко под три часа дневно на дейности като чистене на къщата, пазаруване на храна и дори разхождане на куче. Това се равнява на 20 часа и 55 минути седмично, 45 дни годишно или седем години и десет месеца от живота на средностатистически индивид.

И въпреки че отделя много време за задачи, един на петима анкетирани казва, че ако не е толкова зает, би домакинствал повече. Един на четирима участници в допитването споделя, че върши с удоволствие домакинската дейност.

Проучването разкрива, че най-много време - 4 часа и 13 минути седмично, отнема готвенето. Следват прането на дрехи - 1 час и 42 минути, седмичното пазаруване на храна - 1 час и 40 минути, миенето и чистенето на кухнята - 1 час и 38 минути и заниманията в градината - 1 час и 26 минути.

Най-неприятните домакински дейности според анкетираните са чистенето на фурната, миенето на прозорците, чистенето с прахосмукачка, бърсането на прах и отстраняването на мухъл.  

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
4
 
! Отговори
БУРГАЗЛИЙКА преди 7 години
А ПЪК ЗА МЕН НАЙ-ПРИЯТНАТА ДОМАКИНСКА РАБОТА Е ... СЕКСА
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичко което е монотонно, е огромна досада! На 1во място миенето на под и бърсане на прах по мебелите !! Всъщност хвърлянето на *** е най -отвратително и не го правя. Алергична съм към косми, видя ли косми в мивката или банята, почти ми прилошава! Не дай Боже да е на масата..... Миенето на чинии и ако има неща за ръчно пране -кошмар !! ..Но съм много чувствителна към хигиената и не оставам неизмита дори 1 чаша или чиния,но си мия само моите прибори и даже и в пералнята си пера отделно. За жалост няма как да се отделя от родителите си, това е най -подтискащото :(
12
0
 
5
 
! Отговори
gerfgfdgf преди 7 години
От години плащам на чистачка, само дето още не мога да я науча как се пуска миялната. На мен проблемът ми е гладенето! Не знам хората как могат винаги да са с изгладени ризи. Добре че поне мъжът ми ходи на работа по дънки и тениска :D
11
0
 
3
 
! Отговори
маларт преди 7 години
Гледаме турски сериали .. 7-10 години
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименВземете си мини прахосмукачка на батерии. Нещо прекрасно е. Не върши работа за джунджурийките, но за всичко останало е чудесен помощник. Вкъщо има много прах, два дена да не се обира и изглежда страшно.
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-мразя да бърша прах! Другото горе-долу се понася, ама като почнеш с парцала да бършеш всека дреболия и направо ми иде да убия някого. ДОСАДА!!!
8
0
 
7
 
! Отговори
гуфи преди 7 години
Миенето на съдове е най-влудяващо, защото винаги остава нещо недоизмито някъде. И винаги се изумявама как след едно хранене остават купища съдове, а все пак сме само двама.
7
0
 
9
 
! Отговори
до 3 преди 7 години
Купете си миялна! Супер е!
6
0
 
9
 
! Отговори
уиуи преди 7 години
До АнонименНай-тъжното е да се преместиш в нов апартамент и след няколко месеца да установиш, че мухалът и котленият камък също са се нанесли в банята ти. И въпреки всичко вече не искат да си ходят
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-неприятна част от домакинската работа е като се нанесеш някъде под наем да трябва да стържеш тоалетната с телена четка, щото собственикът е чувал, че тоалетната се мие, ама е решил, че това е вредно за здравето.
4
1
 
7
 
! Отговори
ддд преди 7 години
Нямам неприятна работа, само мързел ме тормози.
3
0
 
9
 
! Отговори
da преди 7 години
До двдфвдХаха, все едно аз съм го писала. Не ми тежи миенето, но тези чинии никога не свършват :)
2
0
 
11
 
! Отговори
двдфвд преди 7 години
Тоалетната, банята... И чиниите! Чинии навсякъде! Всеки ден! Всяко ядене! Побъркват ме!
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
миенето на тоалетната чиния.