6 знака, че стресът е опасен за връзката ви

Как да се справите с това предизвикателство
29 ное 2016 22:31, Теодора Драгоева
2
6 знака, че стресът е опасен за връзката ви
Снимка: outnow.ch

Покрай грижите за децата и дома, финансовите несгоди и ежедневните служебни ангажименти, стресът за хората, които живеят в по-големите и шумни градове, е неизбежен. Той обаче, често се отразява доста зле на връзката на човек. Понякога дори може да я съсипе.

Ако това ви звучи познато, може би е време да се отърсите малко от проблемите и напрежението, за да запазите отношенията си с партньора.

Ето и 6 знака, че стресът наистина вреди на връзката ви с половинката:

1. Вече не правите секс толкова често, колкото преди

Ако напоследък предпочитате да си лягате рано, вместо да се наслаждавате на интимни мигове с половинката, това е индикация, че стресът наранява вашата връзка и вашето либидо. Не е необичайно сексуалната енергия да намалее с годините сериозна връзка, но все пак двама души, които живеят заедно, но не правят секс са по-скоро съквартиранти, а не романтична двойка.

2. Вече не се интересувате от преживяванията от деня на своя партньор

Ако усещате, че вече не ви интересува как е минал денят на половинката ви и изобщо не я слушате, когато се опитва да ви разкаже за преживяванията си, това е издайнически знак, че стресът ви идва в повече. Не позволявайте мислите за утрешната служебна среща или за натрупаните сметки, да нарушат комуникацията ви с партньора. Постарайте се да се фокусирате върху това, което той иска да ви сподели.

3. Вашият партньор прекарва повече време с други членове на семейството си, отколкото с вас

Нормално е всеки човек да поддържа близки отношения с членове на семейството си - майка, баща, сестра, брат, деца, домашен любимец. Ако обаче, тези отношения са по-силни от отношенията с партньора и човек предпочита общуването с близките си, вместо с половинката, това е знак, че нещо не е наред. Възможно е напрежението да се е отразило на връзката и партньорите да намират утеха не един в друг, а в своите близки, роднини и приятели. Не е редно да споделяте и да се разтоварвате повече в компанията на други хора, би трябвало в това лице да разпознавате вашия партньор и той да бъде най-довереният ви човек.

Вижте останалите 3 знака в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стрес че тои пречи на работа пречи на всичко но това е породено от някои твърде слободясал да се занимава с това а повярваите ако живеете в някои малък град всеки ден по няколко пъти породено от злоба щото едикои си бил добре ми бъди ити ела живеи в ловеч и всеки ден ще се сблъскаш с тем подобия щом се смяташ за кадърен работи бе не пречи а как да работи по добре да лансира ***