Криза! Джейми Оливър закрива 6 ресторанта заради Brexit-а

Така вече известният готвач ще има "едва" 72 заведения
6 яну 2017 19:55,
21
Криза! Джейми Оливър закрива 6 ресторанта заради Brexit-а
Снимка: Reuters, архив

Известният готвач Джейми Оливър закрива шест от 42-та си италиански ресторанта във Великобритания на фона на поевтинялата британска лира и усложнената ситуация в търговията след решението на Лондон да излезе от ЕС, предаде Асошиейтед прес.

Групата Jamie Oliver Restaurant Group съобщи днес, че пет ресторанта във Великобритания и един в Шотландия ще бъдат закрити през първото тримесечие на 2017 година.

Главният изпълнителен директор Саймън Блегдън посочи, че пазарът е "труден" след решението за Брекзит, а неизвестността го прави още по-труден.

Компанията е засегната от понижаването на курса на британската лира, което доведе до повишаване на разходите за покупки на различни продукти от Италия.

Закриването на обектите ще засегне около 120 служители, което е под 5 процента от целия персонал на веригата, уточни Блегдън, цитиран от Франс прес. Той отбелязва, че на засегнатите ще бъдат предложени нови работни места в групата.

Освен 42-та ресторанта във Великобритания още 36 ресторанта носят името на Джейми Оливър в други страни.  

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
9
 
! Отговори
Ненаял се преди 7 години
В Лондон съм сядал в така наречените му "ресторанти" - те са по-скоро будки с по 4-5 маси. Порциите са малки, всичко е безумно скъпо, обслужването е бавно - надали на някого ще липсват. Само наливната бира е добра!
5
2
 
6
 
! Отговори
Шано преди 7 години
Във ислямския свят няма нужда от много ресторанти.
4
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ох завалията...
3
5
 
13
 
! Отговори
ЩЕ ИГРАЕ ТОЯГАТА! преди 7 години
АКО ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ НЕ Е ИЗЛЕЗНАЛА ОТ ЕС ЩЕ ТРЯБВА НАРОДА ДА СЕ САМОРАЗПРАВИ С КРАЛСКОТО СЕМЕЙСТВО И ПИОНКАТА ИМ ПРЕМИЕР!!!!
2
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Великобритания е все още в съюза и скоро няма да излезе от неко, ако изобщо реши да излезе. До сега има само резултати от един референдум и толкоз!!!
1
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само дето Шотландия е част от Великобритания тъпири