Специалистите съветват: Не изпращайте служебни мейли вечер

Вижте шест причини за това
11 яну 2017 17:15, Теодора Драгоева
6
Специалистите съветват: Не изпращайте служебни мейли вечер
Снимка:outnow.ch

На всички ни се е случвало да си спомним за служебни неща след работно време или някъде около полунощ и да сме изкушени да изпратим служебен имейл.

Е, колкото и да ви се иска да го направите – по-добре недейте. Изчакайте до следващия работен ден, освен ако наистина имейла не е супер спешен и/или някакви хора (клиенти, шефове, колеги), очакват да се свържете с тях по най-бързия възможен начин.

Другият приемлив вариант да изпращате служебен имейл по тъмно е, ако той е предназначен за човек, който живее в друг часови пояс, където по това време е ден, а не нощ.

Ето и 6 причини никога да не изпращате имейли по работа късно вечер:

1. Най-вероятно те няма да бъдат прочетени до следващия ден.

Ако имейлът ви е свързан с работа, имайте предвид, че повечето хора няма да си отворят служебната поща след работно време, когато са си у дома при семействата. Малко са тези, които наистина са пристрастени към това да проверяват служебните си имейли вечер. Затова, вие и да изпратите такъв имейл, той най-вероятно ще бъде прочетен едва на другия ден, когато човекът си е в офиса. Тоест, вие най-вероятно няма да получите отговор до следващия ден, така че няма и смисъл да бързате.

2. Ще напомните на получателя за работата му и може да се ядоса.

Дори ако получателят на вашия имейл има навик да си проверява служебната поща след работа, пак няма да му стане особено приятно да види, че там има нови писма. Това ще му предизвика един вид стрес и ще му напомни за сивото ежедневие.

3. Получателят на писмото ви ще се зачуди.

Дори да си падате нощна птица, пазете тази информация за себе си и се опитайте да не изпращате имейли късно вечер. Това само ще накара хората от отсрещната страна да започнат да се чудят какво правите посред нощ и дали наистина ви липсва личен живот.

Вижте останалити причини в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: служителмейлиработа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най - адекватен за каквато и да е работа е човек сутрин. Вечер е време за семейството и дома, за приятели, да се отпуснеш на по чашка, а и всички вечер са доста изморени. Не е време за мислене изобщо.
5
0
 
1
 
! Отговори
крас контролата преди 7 години
Аз си пиша майла га ми е кеф и всички се сдухват.
4
0
 
7
 
! Отговори
Ще припомня нещо, преди 7 години
сходно, но е и много тъжно.Преди години бяхме потресени от самоубийството на ученик от престижно средно училище.Какво се оказа? Една от даскалиците имала навика да се обажда късно вечер на родителите на своите ученици, за да им съобщава неприятни новини за децата им. Онова момче било чувствително, родителите му - властни и взискателни.Учителката можело да бъде обвинена за създаването на напрежение, но нямало алинея, въз основа на която да бъде уволнена. А пред репортерите тя беше нагла!
3
3
 
10
 
! Отговори
чучулига преди 7 години
Аз пък пиша служебни имейли в 6 сутринта и бая хора ми се чудят. Но трябва да ви кажа, че това е най-спокойното време за такава работа и човек може да си събере мислите. Напоследък забелязвам, че имам последователи - отговарят на имейлите ми в 6:30 :)
2
2
 
8
 
! Отговори
пешо преди 7 години
Много *** статия. Аз пък съм фрийлансър и работя когато искам. Това означава и че ще пиша мейли когато искам. Не сме в ХХ век да се следят такива неща и да има значение - всеки има смартфон и си получава мейлите веднага, съответно отговаря когато иска.
1
0
 
11
 
! Отговори
SA преди 7 години
Какви мейли бе?!Аз след 6 и в събота и неделя изключвам служебния телефон-все пак е работа и не е нещо важно!!