Хотелските тайни, които ни дебнат на почивка

И защо трябва да сме мили с персонала, който ни обслужва
19 яну 2017 22:41, Екип на Tialoto.bg
15
Хотелските тайни, които ни дебнат на почивка
Снимка: Reuters

Плащате много пари за хотела, препоръчан от сайтове, приятели и куп други места. Разбира се, че очаквате да получите най-доброто без значение кой сте и как се държите. Вие сте царят, клиентът! Дали?

Колкото и лъскава да изглежда една стая, тя крие в себе си доста бактерии, история и капани, които могат да се отразят на почивката и здравето ви. Отношението ви към персонала също се оказва ключово за това колко приятен и безпроблемен ще бъде престоят ви. Вижте защо:

1. Персоналът знае всичките ви тайни

Така че отнасяйте се мило с него, за да си останат скрити. Все пак в хотела сте под 24-часово наблюдение и не забравяйте кой чисти след вас и какво може да открие в стаята ви.

2. За по-големи отстъпки звънете директно в хотела

Много хора използват сайтовете-търсачки за хотели при избора на почивка. Те рекламират места с конкретни отстъпки, ако поръчате през сайта, ала реално шансът ви да си издействате впечатляващо намаление е по-голям, ако пробвате да звъннете лично в хотела. Хотелите плащат комисионна средно около 25 % на тези сайтове, така че със сигурност ще се спазарите за по-изгодна цена.

3. Внимателно с минибара

Не само, че ви таксуват доста солено за всяка консумирана напитка и храна в него, ала има вероятност и те да са с изтекъл срок на годност. Четете внимателно етикетите!

Останалите тайни четете в Tialoto.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: ХОТЕЛтайни
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това рецепционистката да ти избира стаята не му ли се вика "търговия с влияние"?
9
2
 
5
 
! Отговори
spec преди 7 години
Ами не е точно така, стаите се разпределят от фронт офис мениджър или директно от резервационната система като се има предвид контингенти , условия и тн. Само малките или долнопробните хотели оставят това на рецепционистите защото е предпоставка за грешки или злоупотреби.
8
0
 
11
 
! Отговори
ник преди 7 години
Не е вярно за най-добрата цена директно в хотела. Там цената е твърда. Но през определени сайтове, които им водят много клиенти, цената може да е много по-ниска. Зависи от сайта, колко клиенти им праща.
7
3
 
28
 
! Отговори
Рецепционистка преди 7 години
Работя в хотел и повечето неща са пълни глупости! Вярно е само това с мини бара. Всичко останало...ако беше вярно от ХЕИ да са ни затворили преди години! Знаете ли, че спазваме хигиена почти като в болница? А това за намаленията ме разби. Има си твърди цени и се прави намаление само за групи и то точно 10%. Да не сме на пазаря, че да се пазарим за цените?!
6
2
 
21
 
! Отговори
? преди 7 години
"Все пак в хотела сте под 24-часово наблюдение"Скрити миникамери в противопожарния датчик горе на тавана?
5
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
абсолютни глупостицените са по ниски в сайтовете посредници поради ред причини. хотелите имат твърдо обявени цени.когато нямат гости дават по голяма отстъпка на посредниците ако примерно следващата седмица им докарат 100 човека да нощуват.персоналът може да знае и може да не знае тайни.зависи от вас.за мини бара съм съгласен.
4
6
 
19
 
! Отговори
Георги преди 7 години
Кемпер му е майката!
3
4
 
18
 
! Отговори
гнус преди 7 години
Прочетох статията и се отказах да ходя на почивка.
2
8
 
32
 
! Отговори
винаги преди 7 години
Давайте бакшиш на рецепционистите, те са хората, от които зависи в коя стая ще нощувате, и не на пиколите за всякаква услуга ( почти на 95% те са сезонни служители!) а отново на рецепцията се доверявайте и оставяйте по нещо, просто те са хората които знаят всичко и могат да ви намерят всичко, факт!
1
2
 
45
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
А ако в хотела и по-специално в банята ви има мини камери,един ден може като директора на онова училище да ви изтипосат гол в интернета и да се чудите къде са ви снимали...