Стилът на Боб Марли предпочитан и при... кучетата

Експерти установяват, че регето им въздейства успокояващо
Обновена: 26 яну 2017 16:42 | 26 яну 2017 14:55,
0
Стилът на Боб Марли предпочитан и при... кучетата
Снимка: Flickr.com

Ако искате кучето ви доволно да размахва опашка, пуснете му реге, съветват шотландски експерти, цитирани от в. "Дейли експрес".

Специалисти от шотландското Дружество за предотвратяване на жестокостта към животните (SPCA), работещи съвместно с учени от университета на Глазгоу, са установили, че завладяващият музикален стил, зародил се в Ямайка, оказва позитивен ефект върху кучетата и им действа успокояващо.

Шотландските експерти от години изучават въздействието на различни музикални жанрове и стилове върху най-добрия приятел на човека. Изследванията им разкриват, че кучетата, подобно на своите стопани, имат своите музикални предпочитания. През 2015 г. специалистите откриха, че класическата музика успокоява кучетата. Новото им изследване показва, че съвременната музика също оказва благоприятен ефект върху тях, като регето е предпочитаният от косматите слушатели стил.

На базата на проучванията ще бъде изготвен списък с музикални произведения, които да звучат в центровете на дружеството. Одобрената плейлиста ще помогне на специалистите да изследват дали музиката влияе на представители и на други животински видове, за които се полагат грижи в приютите, предава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари