А някога имаше детство... без смартфони и таблети

Припомнете си какво беше, когато нямаше интернет
23 фев 2017 21:48,
29

 Снимка: boredbanda

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
7
 
! Отговори
Набор 1974 преди 7 години
Когато бях дете, телевизия имаше само сутрин и вечер. 90% от това, което предлагаха беше пълна скука. Компютър Правец 8М струваше повече от половин автомобил, а и не продаваха на физически лица. Нямаше мобилни телефони, не всички имаха и стационарни. Играехме до припадък. Бяхме щастливи. Сега не можеш да ги откъснеш от електронните джаджи. Наблюдавам днешните деца и юноши, изглеждат доста объркани, някои са си направо аутисти.
19
0
 
8
 
! Отговори
Набор 1982 преди 7 години
Сега вече няма опасност да се покатерят по дърво навън, защото не могат да открият приложение за андроид което да върши това.
18
6
 
3
 
! Отговори
Ще ви и пропагандата преди 7 години
Всички снимки са от запад, нямали такива от България ?Защо българките са раждали по 5-8 деца - защото смъртността е била над 50% и трябва да останат достатъчно за да работят по цяла година, защото тогава е нямало събота и неделя?Мислите ли, че сега няма щастливи деца, които си играят ?
17
1
 
6
 
! Отговори
Mladej ot 90-te преди 7 години
Ами последствията са нормални, по-лесно е да напишеш на съседа си "Здр как си" отколкото да излезеш извън дома и да го нагостиш. Ние играехме видео игри по нашето време но нямахме възможност за отдалечена комуникация. Сега всеки живее в 3 свята - реален, виртуален и "моето аз". А и социалните мрежи ги взеха много насериозно хората, те май колкото са полезни толкова са и вредни.
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някога и Валерката Божинов щеше да стане добър футболист...
15
0
 
14
 
! Отговори
Охранителят- София преди 7 години
Ееее на 41г. съм и техниката ни се свеждаше до това- ръчен часовник химикалка с електронен часовник уотмън ли беше с касетки и едно японско стерео което дънеше хард рок или хип хоп в градинките! Не беше лошо да ви кажа! :)
14
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Света се променя. Преживейте го вече.
13
2
 
17
 
! Отговори
реалист преди 7 години
До 10 годишна възраст не бях пипнал компютър. Играехме на фунийки и гонихме топката по цял ден. 15 години по-късно имах докторат по "информатика" от реномиран северно-американски университет. Който си може - си може.Хората си мислят, че като децата им са гении щом знаят как да си пуснат ютюб на таблета от малки - само, че това и *** го може.
12
8
 
16
 
! Отговори
бай Спиро преди 7 години
Едно време какви камъни имаше, сега камътите, камъни ли са ?!На глинена плочка с финикийска писменост е разчетено: От днешната младеж нищо не става.Всяко ново поколение е по-читаво от предишното и слава Богу.Е, дъртите трудно си признаваме превъзходството на младите, но това ги амбицира, което е полезно.
11
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До баюНа баю нощната полюция си ! Цитираните години за съжаление ги преживях.***, недоимък и есрадна музика. С това ги запомних. Опорните точки на Кутев, разбира се нямат нищо общо с истината.
10
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, имаше такова детсво, ама компаниите с помощта на медиите го откраднаха от следващите поколения.Набор 84 съм и имах късмета да израстна без такива простотии. Макар, че сега ги ползвам, имах късмета първо да се оформя като човек в аналоговата епоха и чак след това да ги открия с идването на дигиталната и да ви кажа, по-готино си беше времето преди да навлязат. Хората откриваха забавление и в най-простите неща и не се хипнотизираха от един ш'бан екран като зомбирани полуиддиоти.
9
13
 
24
 
! Отговори
НюхачЪ преди 7 години
Ех, спомням си лятото на 85-та, изкарах го цялото дишайки лепило. Къде е сега добрия стар Хелметекс?!
8
4
 
22
 
! Отговори
Бай Иван преди 7 години
Като се сетя с какво си играехме през '80 (бомбички, боища, експерименти с тока и т.н.) ако видя сега моето дете да прави това...
7
0
 
16
 
! Отговори
край преди 7 години
Всички се бои от времето. Изчезнал свят.
6
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Снимките изглежда са отпреди Втората световна война. Много са интересни, а първата е супер!
5
6
 
15
 
! Отговори
Дедо Рашо преди 7 години
Еее, помним га немаше опинци! К'ви времена бе'а!
4
2
 
7
 
! Отговори
имаше преди 7 години
Но времената все пак се е променили.
3
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой им дава нет на такива като 1 ? Да не би в карлуково вече да имат модем и рутер? Малии колко сме напред с матриала не е истина. И после се чудиме защо на власт са Тикви Гейчета Тарамбуки Овчари и тем подобни зеленчуци и такива правени в задният двор на бежавият салон.
2
7
 
9
 
! Отговори
самогончик преди 7 години
До до 1А, също още използват телефони със шайби и жица. Въобще не ползват мобилни. Какви ги блещиш бе овньо ?
1
24
 
9
 
! Отговори
Кирил и Методи преди 7 години
Платената любов трябва да се узакони веднага. Както БПЦ предаде държавата България, така и останалите граждани на Републиката да могат да изкарват прехраната си. Иначе кой ще ги съди тия?! ""Братята"" им по ложа?! Или онези пред които са ги издигнали?! А общото е в НАП и онзи диск със сметките от Люксембург и ако не слушат Другарите, всичко ще бъде конфискувано. Защото ако не сме руски троянски кон в НАТО и ЕС руснаците дори няма да знаят от къде духа вятъра. Те пак са си в землянката. А дърпат и нас за компания.......