Шофьори намаляват скоростта, видят ли... сешоари

Шотландци се правят на катаджии с подръчни "радари"
24 фев 2017 21:21,
14
Шофьори намаляват скоростта, видят ли... сешоари
Снимка: Twitter

Жителите на шотландското село Хоупман грабнаха сешоарите и започнаха да ги насочват към шофьорите, за да ги заблудят, че са портативни радари и по този начин да ги принудят да намалят скоростта, пише агенция ЮПИ.

Изобретателните шотландци си слагали и светлоотражателни жилетки, за да заприличат на полицаи и да стреснат безразсъдните шофьори.

Автомобилните водачи редовно подлагали на опасност живота на местните хора, като карали с около 100 километра в час в отсечка, водеща до селото.

Жителите на Хоупман имали притеснения и за децата си, които ходели на училище сутрин и трябвало да преминават в близост до опасния участък.

И докато местните се правели на катаджии, полицията в селото не си давала много зор. Тя щяла да разгледа оплакванията на жителите и да... предложи решения, предава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
EVN преди 7 години
Духалката не работи без ток, къде я включват тея ***? Веднага да се провери да ли не са се прикачили неправомерно и крадат ток от някой стълб
11
0
 
1
 
! Отговори
aaaaaa преди 7 години
Забравяте приказката за лъжливото овчарче.
10
0
 
2
 
! Отговори
аз преди 7 години
Да сложат легнали полицаи.
9
0
 
6
 
! Отговори
ШАРАН БГ преди 7 години
Да не би г-жа Бъчварова да е командировала там нашенци за"обмяна на опит" ? ..."полицията в селото не си давала много зор." Нещо много познато ми звучи........
8
0
 
7
 
! Отговори
катаджия преди 7 години
ние още преди 7-8 години слагахме макети на патрулки по магстралите- работеха.
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тук селяните са предимно опели и фордове. Реплика на пернишкия голф. Те винаги са най бързите, най голямите тарикати и са хлапета на по 20 години. Особено да се пазите от корсите и клиотата. Това са 18 годишни които току са взели книжка и си мислят че пътя е техен. Не чакайте мигачи и бъдете подготвени за удивителни внезапни маневри.
6
1
 
11
 
! Отговори
Сп???нс преди 7 години
като малък голяма забава беше да вземем една капачка от лимонада/бира , да се излъска до блясък и със станиола от празна цигарена кутия да се направи часовник , който умело се подхвърля до пътя и залягаш в някой трап или зад купчина пръст и чакаш някой да клъвне - винаги имаше някой шофьор дето спира и се разбивахме от смях ..... Ехх спомени от "Кайсиева градина" в края на 80-те
5
1
 
3
 
! Отговори
хахаха преди 7 години
Вторият коментар може и да не е много на място ,но е забавен , особено като си представи човек как отива и му отвърта главата със шамари - хахаха
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нищо ново под слънцето. И в тая област сме много пред Европа. Още преди 25г. един сътрудник на КАТ при влизане в гр.Кнежа се опита да ме засече и глоби за превишена скорост със сешоар, но го разкрих.
3
4
 
3
 
! Отговори
сачма сау преди 7 години
До АнонименМен, по принцип не одобрявам насилието обаче умрях от смях на коментара ти как ще му отвъртиш главата на такъв и това от снимката на сешоара направо ме разкърти от смях човече така не бях се смял от години
2
31
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Жителите на шотландското село Хоупман грабнаха сешоарите и започнаха да ги насочват към шофьорите, за да ги заблудят, че са портативни радари и по този начин да ги принудят да намалят скоростта, пише агенция ЮПИ."И като някой се пребие в опит да намали, ще ги съдят ли за убийство тия със сешоарите? :) Сериозно, аз ако видя такъв - отбивам, връщам се пеша, отвъртам му главата с шамари, два шута отзад да влезе в храстите и си продължавам по пътя... после по снимката от сешоара да ме намерят.
1
2
 
24
 
! Отговори
SEEB преди 7 години
Защо ли това много ми напомня за България-безрасъдни водачи и не си даващи много зор полицаи.Иначе това със сешоарите е много добре измислено.Мислих си че тази картинка се наблюдава само тук.Явно шотландците са започнали да черпят българския опит.Очаквайте днес в Шотландия утре и в други страни.