"Ню Йорк таймс": Марешки говори и действа като Тръмп

Не се страхувам да говоря директно на хората, заяви лидерът на "Воля"
25 фев 2017 14:18, Елка Василева
170
"Ню Йорк таймс": Марешки говори и действа като Тръмп
Веселин Марешки. Снимка: архив, Булфото

"Аз съм бизнесмен, градих бизнес почти 30 години, докато постигна нещо много успешно", казва Веселин Марешки за един от най-големите световни вестници – "Ню Йорк таймс", който публикува специален очерк за него под заглавие "В България бизнесмен говори (и действа) като Тръмп".

"Натрупах много опит в тези години, така че не се страхувам да говоря директно на хората и да наричам нещата с истинските им имена", казва още Марешки пред Рик Лаймън - автор на материала.

Американският журналист прави сравнение между политическия подход на президента Доналд Тръмп и лидера на гражданско движение „Воля“.

"Усещам доста сходства между кампаниите ни. Виждаме, че господин Тръмп възприе много различен подход в сравнение с кандидатите от основното течение в Америка, същото правя и аз. Смятам, че съм кандидат анти-статуквото като Доналд Тръмп. И ние ще можем да променим света", казва Марешки.

Вестникът разказва за мащабния бизнес на Веселин Марешки и неговия принцип да предлага по-ниски цени за клиентите си - както във веригата аптеки, така и в бензиностанциите.

"Аз не само давам обещания, като другите политици. Аз действам", категоричен е Веселин Марешки.

"Той прави точка в продажбата на лекарства - особено тези, които са най-нужни на по-възрастните българи на оскъдни пенсии - като продава на най-ниски цени в сравнение с други вериги, доказвайки, казва той, че фармацевтичният картел съдира кожата на потребителите", пише Рик Лаймън.

"Марешки се опитва да направи същото нещо и за бензина. В края на 2015 г. открива първата си бензиностанция с цени по-евтини, отколкото в други. Образуват се дълги опашки. "Аз нямах нужда да разширявам бизнеса си в друг сектор," каза господин Марешки. "Но се отвратих и ми писна да виждам как картелите ограбват българите."

Сега той има една дузина бензиностанции в цялата страна под името VM Petroleum (той не ги нарича Марешки, защото би могъл да поиска да разшири веригата и в други страни). Огромна нова бензиностанция - която включва хотел, ресторанти и други удобства - е в процес на изграждане в покрайнините на София и ще бъде "една от най-големите бензиностанции в света", каза той, звучащ особено "Тръмповски", пише американският журналист.

Той споделя в материала и впечатлението си от офиса и личната си среща с Веселин Марешки, за която пристигна специално в София, като изтъква, че политикът го е посрещнал с изрядно изгладен черен костюм и модерна набола брада, с кошница плодове на бюрото.

Рик Лаймън отбелязва и значителния успех на Веселин Марешки на президентските избори у нас, на които той получи над 11 процента. "Сега той се надява да се възползва от това силно представяне чрез формиране на нова политическа партия, която той нарича "Воля" - дума, която в българския език загатва за сила на характера", пише още в статията на Ню Йорк Таймс, посочва БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още по темата: ВоляВаеселин Марешки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
0
 
2
 
! Отговори
Idealist преди 7 години
Е-ке, колко ти платиха да напишеш тази глупост?!
127
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как да отида и мен да интервюират като нямам толкова пари и не мога да лъжа съзнателно?
126
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ПрофесорЛъжеш, "професоре", лъжеш и дезинформираш.Но номерът ти няма да мине.Бабите не влизат в новинарските сайтове, а търсят евтини аптеки и ги знаят кои са.А пък който кара колата си всеки ден, също е наясно относно горивата!
125
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
щом тия го оцениха да се намесят психиатрите.марешки и тръмп имат отклонения- и раздвоения
124
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом тия го оцениха - нема лабаво.
123
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хахаха Ню Йорк Таймс = фейк нюз :)
122
1
 
16
 
! Отговори
баба БУНА преди 7 години
КАК МОЖА ДА ИМ СЕ СЪБЕРЕ В УСТАТА ТАЗИ ГЛУПОСТ,ТРЪМП НЯМА РАВЕН НА СЕБЕ СИ.
121
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Глупости .. *** професор аптеките са му евтини а за крез не съм чувал
120
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да гласувам за някой, който ме кара "с отвращение" да гласувам за ГЕРБ? Бил кандидат на анти-статуквото? Мерси! С кеф бих гласувал за всеки, който е против ГЕРБ!
119
4
 
29
 
! Отговори
реалист преди 7 години
До Мария! Марче , коя България е тръгнала напред?Защо вярваш на тикварски приказки? Назад се движим, Марче.Дълговете ни пораснаха тройно за две години!
118
6
 
19
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Добре че е Марешки,че да пишат...световни медии за него и България.Не съм чувал някой така да е писал за Винкела,явно е...трета ръка политик.
117
5
 
22
 
! Отговори
(-_-) преди 7 години
Медиите в неистовото си желание да очернят Тръмп са готови да правят съпоставки с тоя селски тарикат:)
116
11
 
21
 
! Отговори
Професор преди 7 години
Интересно, с колко $ олекна Магарешки, за тая безсмислена реклама? Той поначало не е много умен, а сега съвсем я подкара през просото. По-добре да бе дал тия пари на българи, които щяха да гласуват за него, просто защото са бедни. Така сега никой няма да гласува за измислената му "Воля", защото и бензинът и особено газта са на същите цени като другите бензиностанции / Поне във Варна / А в аптеките му е много по-скъпо, отколкото във верига " Крез " например! Магарешки пак си показа магарията!
115
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
tramp e zionistka marionetka a ne tova za koeto se predstaviase soros ne e v zatvora fed ne e aneksiran a za balgarskite bogatashi kakto i ot zeliat bivsh sotz blok sa zabogateli chrez prestaplenia ne im viarvam
114
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
платена реклама е. въпреки, че в интерес на истината пише, че е популист, проруски настроен още на втория ред, това не го пише в бг превод
113
1
 
3
 
! Отговори
Мария преди 7 години
Анонимен защо не си напишеш името? Ти да не работиш при Марешки да знаеш или имаш развинтена фънтазия.Апропо българин ли си ??
112
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Shto sa eftini lekarstvata???Prost otgovor razredeni sa osnovite s voda))) tova e
111
15
 
7
 
! Отговори
Мария преди 7 години
И какво стана??? България тръгна напред,но дано българите помнят какво беше когато на власт бяха БСП
110
4
 
19
 
! Отговори
ленин преди 7 години
Майната му на Марешки, посочете ми ДРУГ!!!!!!!
109
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До of 123 е гласувай за мутра или олигарх 27 години ти избираш!!!!!!