Защо сме толкова пристрастени към Facebook?

Вижте какво търсим постоянно в социалната мрежа
27 фев 2017 20:47, Eкип на Teenproblem
20
Защо сме толкова пристрастени към Facebook?
Снимка: outnow.ch

Някога чудели ли сте се защо когато ви е скучно по някакава причина, директно включвате Фейсбук, за да видите дали има нещо ново като знаете, че няма.
 
А може би искате да поиграете на някоя игра. Ето ви 6 причини защо Фейсбук е първото нещо, което си пускате, в случай на скука.

1. Лесен и бърз достъп до информация

Начинът, по който е структуриран Фейсбук, ни позволява да намираме желаната информация лесно и бързо. Дали е снимка или пост, социалната мрежа ни кара да продължаваме да скролваме надолу и ни облива с нови и интересни неща.
 
2. Позволява ни да споделяме изживяванията си свободно

Фейсбук е един от най-използваните сайтове за разпространяване на лична или рекламна информация. Затова е и най-удачното място да споделите снимки с гаджето или от морето с приятели.
 
3. Форум за егото ни

Макар да не го признаваме, най-любимата тема, за която искаме да говорим, е за себе си. И няма нищо лошо в това, човешка нужда е да се изразяват чувства и мисли. Още по-човешко е желанието да получаваме обратна връзка като коментар. А още по-добре, ако е комплимент.

Останалите причини да сме постоянно във Facebook - прочетете в TeenProblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: социална мрежаFacebook
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам защо сте.
14
0
 
2
 
! Отговори
indzhi преди 7 години
Razbi mi semeystvoto.Deteto mi shte ostane po ulicite.Blagodareniye na Feysbuk ostanaj bez rabota po ulicite na Evropa.Dalech ot semeystvo i dete koeto e bolno i samo na tri godini.Mayka mu ne se spre da se spriyatelyava s razni nepriyatni tipove.Pishete kolko semeystva e razbilo.Kolko sarca.I kolko Neshtastiya e dovelo Socialnata mrezha Feysbuk.Prokleti da sa.
13
1
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Не е вярно! Аз не ползвам фейсбук! Там нищо не е социално, колкото и добри намерения да имаш!
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И мрежата била социална. За това половината хора са станали асоциални. Не се срещат с никой на никой не се обаждат. Един измислен свят.
11
0
 
5
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Не ми е стъпвал кракът в тази еврейска измишльотина, и докато съм жив не смятам да го правя! Давайте...споделяйте частния си живот с американските тайни служби, и да се множат милиардите на "Захарната планина"!
10
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Грам не ми е притрябвал феисбаклук...Щуротия-само там може да имаш 5000 "приятели", сред които някой фризьорски салон, фабрика за консерви, тухларна, спа хотел,тревно игрище или някоя чалгаджииница.Само там можеш да се покажеш колко си комплексиран и да сбираш "лЯиковье" със някоя снимчица от басеина на село, от гръцки плаж или подпрян на някой варел(обикновенно голф) за 500 лв.Който то кефи тази позьорщина на кило-истински го съжалявам.То заради тея простотии хората вече не си говорят, ами си "туитват""месинджоват" и т.н.
9
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ползвам го най вече за бизнес
8
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Официалният отчет на ФБ за 2016г. показва,че потребителите й в света са намалели с 16 милиона.При другите мрежи е същото.Хората най-накрая разбраха,че ФБ е рожба на ЦРУ за създаване на световна картотека, в която ние сами си слагаме снимките, адресите, обявяваме приятелите и навиците си и т.н. Да нямаш профил в социална мрежа днес е най-голямо геройство.
7
0
 
22
 
! Отговори
Соц-мрежа преди 7 години
Защото предпочитаме по цял ден да си бъркаме в носа,докато седим пред ФБ,вместо да свършим нещо полезно за себе си или за останалите.Защото искаме "приятелите" ни във ФБ да видят:колко"много места сме посетили",колко хубави дрешки сме си облекли,колко похотливо гледаме в огледалото в банята,колко мъдри мисли и цитати може да copy-paste-нем...Защото трябва да имаме какво да правим,докато сме излезли с истинските си приятели на някое приятно място.FACEBOOK:WASTING PEOPLES LIVES SINCE 2004!
6
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не сме пристрастени, изобщо нямаме профил. Поредната американска простотия за тия дето нямат работа.
5
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фейсбук е място,където хората са "други"винаги са облечени добре,селфитата са на ниво,отбелязвания та са от известни места,фейсбук е място за хора ,които искат да бъдат забелязани.Аз си реших проблема,затворих си профила,направете гони Вие.
4
0
 
23
 
! Отговори
Дърт Крейзър преди 7 години
Последно време ми е много скучно из фейса , от година време не съм качвал нищо . От време на време споделям някоя статия било от денс.бг или някой друг портал. И забелязвам ,че и познатите ми от известно време качват мноооого малко снимки . Назад остана времето когато директно даваха "сподели" на цялата папка снимки от телефона.....Като всяко нещо му минава времето.
3
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От тая дрога няма спасение. Зомбиране исках да кажа! Да живееш във виртуален свят, това е фейсбук и други подобни.
2
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Koito niama rabota e tam
1
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нито съм пристрастен, нито някога съм имал регистрация в него.