4 трика да се преборим със страха от летене

Важно е да открием къде се корени фобията
2 мар 2017 19:32,
1
4 трика да се преборим със страха от летене
Снимка: архив, Reuters

Въпреки че летенето е един от най-безопасните начини на пътуване, този факт не помага особено на хората, които страдат от фобията страх от летене.

Както при всички останали страхове, и в този случай има начини, с които да подмамим ума си и да облекчим тревогата. Предлагаме ви някои от тях:

1. Да установим къде се корени страхът

Повечето фобии имат „точка на отключване“ – когато умът за първи път свързва опасността с летенето. Така например в детството си може да сме изпитали турболенция по време на полет – в този момент умът ни е свързал летенето с опасност.

Много често не сме наясно с причините, които отключват фобията, но те въпреки това влияят на убежденията и изборите ни. Първата стъпка в овладяването на фобията е да изследваме нейния произход.

2. Да предизвикаме убежденията си

Трябва да се запитаме: „В какво трябва да вярвам, за да се страхувам от летенето?“ След това нека помислим и колко истинско всъщност е това убеждение. Върху какво сме фокусирани, когато се страхуваме и накъде е насочен фокусът ни, когато не ни е страх?

Вижте още по темата в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: фобиистрах от летене
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гледайте какво правят стюардесите. Дори и при турбуленция, те си тикат количките и не се озъртат уплашени! Щом те не се впечатляват, значи всичко е наред!