Грешките, които правим под душа

От водата до сапуна
14 мар 2017 22:24,
6
Грешките, които правим под душа
Снимка: Instagram

Всеки ден си взимаме душ, но колко от нас се замислят дали нещо би могло да се обърка? А всъщност това лесно може да се случи. Ето какви грешки можем да допуснем, когато сме под душа.

1. Горещият душ

Горещата вода е изкушаваща, тъй като релаксира мускулите, а в по-студените дни загрява тялото. Тя обаче премахва естествени мазнини от кожата, което я изсушава и води до дразнене и сърбеж. Препоръчително е водата, с която се къпем, да бъде топла, но не и гореща.

2. Стоим под душа прекалено дълго

Отпускащо е да стоим под топлата вода половин час или повече, но тази практика също е вредна за естествените мазнини в кожата, които помагат за задържане на влагата в нея и по този начин я хидратират. Препоръчително е да не прекарваме повече от 10 минути под душа.

Вижте останалите в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: душагрешки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Гъзибаров преди 7 години
Очаквам скоро статията"Грешките,които правим с тоалетната хартия".
3
1
 
1
 
! Отговори
Андрешко. преди 7 години
Тази статия нещо е сбъркана. Топлата вода е хубава,но само че изсушавала кожата,а точно това е хубавото,защото сухата кожа се изпъва за известно време и отстранява или намалява бръчките. Кожата има способността да се самоомазни след известно време. Аз се къпя с топла вода всеки ден и не използвам никакви кремове и хората около мен ми казват,че изглеждам по-млад за годините си.
2
1
 
2
 
! Отговори
ЗаБогаБратя,КъпетеСе преди 7 години
Явно доста хора приемат такива съвети доста буквално, та дори и повече от нужното. Е сега от април до септември (като пикът е юни/юли) става страшно. Магазини, заведения, молове, одобебо градския транспорт, ако се наложи да ползваш. Смрад неземна, как успяват тия хора да смърдят така все още не мога да си отговоря... Вода има във 99% от домовете, където няма ТЕЦ има бойлер. Мърлячи пълно в тая държава...
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредното умотворение!Под душ дълго не бива, а в морето да киснем може!Ще си изсушим кожата с вода, а боядисаните мърли, които ни пласирате за модели са като със слама по главата и гипсова замазка по кожата, с орнаменти на индиго.