Спортът – наистина заразен... Заради човешкия егоизъм

Най-много спортна злоба имали жените, твърдят учени
Обновена: 23 апр 2017 21:21 | 23 апр 2017 20:56,
3
Спортът – наистина заразен... Заради човешкия егоизъм
Снимка: Reuters, архив

Спортните упражнения могат да бъдат заразителни и най-често дамите следват чуждия пример, установи проучване, публикувано във в."Метро".

Екипът на Синан Арал и Христос Николаидес анализирали данните от 1,1 милиона фитнес тракера в период от 5 години. За споменатия отрязък от време спортуващите пробягали 350 милиона километра, като бяганията им били споделени в социалните мрежи.

Тези постове предизвикали чувството за съревнование сред много потребители, най-вече сред дамите. Арал и Николаидес обясняват явлението с факта, че всеки човек си е малко егоист и не би желал да бъде засенчван от чуждите постижения, без сам да изпробва силите си. Ако някой пробяга 1 километър повече от нас, ние естествено се стремим да подобрим постижението му и на свой ред да станем първи.

По този повод изследователите изтъкват, че именно на това се дължи популярността на фитнес класовете, при които участниците се стремят да надминат останалите, когато са наблюдавани.

Хората се мобилизират допълнително, когато са в присъствието на други фитнес ентусиасти. Най-силно влияние оказвали жените на другите жени. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
език свещен преди 6 години
Колко пола са признати в България? За да има "най-", се очаква да има поне три неща, които се сравняват. В нашия език превъзходната степен няма и значение изключително високо качество.
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно не е толкова заразен или съм ваксиниран.
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добро утро, в заключенията. Но понеже сега се събуждат от сън и още не са стигнали до други изводи ,само ще добавя че при мъжете има по голямо съревнование но със една разлика не обичат да споделят своите слаби резултати , а го правят само когато се подготвят за битката и мислят че са готови да опитат да се съревновават по тази причина споделянето н непрекъснато на какво ниво са не им се нрави.Докато жените не се притесняват от това че днеска има много нисък резултат и няма проблем да споделянет