Дискриминация! Не давали на мъж да ходи гримиран на работа

Жените ходели гримирани без проблем
13 юли 2017 19:46,
116

 Снимка: instagram



Скот Лапланш работи в магазин във Великобритания. Наскоро той се оплакал, че работодателят му го помолил да премахва грима си, когато е в магазина.

Скот твърди, че става дума за дискриминация, тъй като жените, които работят на същото място, носят повече грим от него, но никой не ги е молил да почистват лицето си преди началото на работния ден.

"Работя в магазина от 8-9 месеца и никога досега не са ме молили да махам грима от лицето си. Даже напротив, някои от управителите дори ме подкрепят и ми правят комплименти. Наскоро обаче имаше промени в мениджмънта и ме помолиха да остана без грим. Когато отказах, ми казаха поне да го намаля", разказа Скот в социалните мрежи.

Говорител на компанията, собственик на магазина, обясни, че става дума за недоразумение и фирмата се гордее, че за нея работят хора, които не се страхуват да бъдат различни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 72Най-много обратни се подвизават по "православните" манастири! Доказано е многократно! :)))))
54
1
 
7
 
! Отговори
норми преди 6 години
Е те принципно жените ходят и с рокли без проблем, ама не съм чул досега някой мъж да се жалва, че не може да ходи на работа с рокля! То в тези жеги нищо чудно и това някой ден да стане, особено след като на повечето работни места не разрешават на мъжете да ходят на работа с къси панталони!
53
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да ходи както си иска, ако желае и перука да си сложи. Не ми пречи по никакъв начин и там е цивилизация, а не дивия изпаднал азиатски коптор Русия
52
3
 
13
 
! Отговори
жена преди 6 години
вий на тоз миндилин мъж ли му викате бее?Тоя като го грабна за половин час ще му стопя лагерите и повече няма да помисли за нищо!Ей,тва много хърляци на тоя свят бе и много малко истински мъже!
51
0
 
13
 
! Отговори
Пак Ъ преди 6 години
Дискриминация в случая има,обаче от страна на служителя,който,като такъв е длъжен да се съобразява с известна етикеция,изисквана от работодателя,в зависимост от изпълняваната длъжност.Ако,примерно,жена се направи на Чичолина и изглежда като жрица на любовта на касата на банката и получи забележка,дали е дискриминирана?! Съответно ако бачкаш в склад за капачки за буркани,ако искаш ходи и с перо в гъсталака. Не виждам полова дискриминация,а изисквания за определена форма.
50
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ви разбирам! Всеки коафьор е гей.Но не го бримчите.
49
1
 
15
 
! Отговори
Ъ преди 6 години
И аз съм различен.Обичам джойнт и реге..Въпрос: Мога ли да ходя на работа облечен като Снуп Дог...Мноо ме кефи...А,да-лаборант съм
48
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 49Да си чел за "прозорецът на овертон"?????? Всичко е доста елементарно.....
47
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някъде из "Време разделно" един от агаряните казва- Не те ли е страх , че приемат вярата само за да си спасят живота? - Да , така е , но техните внуци вече няма да познават друга религия. Лека по лека започват да ни се струват нормални подобни неща--- деца бият родители, родители бият лекари , работници съдещи шефа , че ги кара да си вършат работата...
46
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 47Политическия ислям руши цивилизацията!..коя е тая цили-вили-зация, дето я руши ? да не би да е да съединителите ? и дали тази цили-вили-зация на левите съединиттели е наистина "цивилизована" ? към това ли се стреми човечеството ?и мога да ти кажа, че има лукав и той е във всеки един от нас, въпроса е дали ще го пуснем "да излезе" , поддавайки се на "25-ия кадър" и да изпепели всичко около себе си, или самосъзнанието ни , ща го спре!
45
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 42Е да, ама не! "Както искаш" ще си ходиш в къщи или там, където никой не вижда простотиите ти! А на работа ще ходиш така, както ти казва шефа! Защото всяка фирма си има политика и не може всички фирми да се превръщат в среднощен бардак! ТАМ ХОДЯТ ПРИЛИЧНИ ХОРА, БИЗНЕСМЕНИ, и на никого няма да му е приятно да му се разхождат пред носа извратеняци, които не знаят приличие и мярка! За това си има нощни заведения! На токива откачалки там им е мястото!
44
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не намесвайте извратените мюсли! А ти, който твърдиш какво проповядва лукавия си перкулясъл! Няма лукав, няма алах и тям подобни! Иначе кой както иска така да си ходи ... аз съм от малък град и още като дете през соца имаше двама обратни ... единият носеше женски дрехи. Беше странно но го приехме. Не познавам някой който стана обратен заради лош пример! До преди няколко десетилетия са глобявали жени с бански защото било непристойно. Само без бурки! Политическия ислям руши цивилизацията!
43
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 42Дали ще е забрадена жена или гримиран мъже на мен не ми пука...как може да не ти пука? така проповядва лукавия! гримиран долен ляв съединител, оказва подсъзнателно , разрушаващо влияние на подрастващите! как може да приемаш левият съединител като нещо "нормално", а кромната женица със забрадка - едва ли не да я замеряш с камъни?! ти осъзнаваш ли колко са те обработили, чрез "25-и кадър"!?
42
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ко се оплакваш ве мъжка кифло, работодателя има право да ти каже как да трябва да изглеждаш, щом магазина е негов, бизнеса е негов.. ти си му гост и ще се съобразяваш!още повече че си pеDаL грозен !
41
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Простира, шефа не ми дава да ходя гола до кръста.
40
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 40Хората трябва да ходим така както ни е удобно. Дали ще е забрадена жена или гримиран мъже на мен не ми пука.
39
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малкият мениджър му е намекнал да си играе на Пепеляшка в извънработно време, ама по-големият е сметнал, че шоуто ще привлича сеирджии, които могат да купят нещо и така.
38
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
значи интересна работа се получава : да си долен ляв съединител - можело, било "модерно", било "хай", било "в крак с времето", а пък ако се отпереш в парка с още един друг съединител - направо "бог" ше те благословиобаче ако ходиш със забрадка, за да не те "мърсят" погледите на лукавия - било признак за "тероризъм", "средновековие" и "изостаналост от времето"ти какво избираш - забрадена скромна женица, или наперен долен лъв съединител ?!
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този работодател ще го съсипят медиите в Англия.
36
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се намеси и БХК