Доказаха го! Редовният секс забавя стареенето при жените

Освен това стресът намалявал, а имунната система ставала по-здрава
13 юли 2017 23:00,
52
Доказаха го! Редовният секс забавя стареенето при жените
Снимка: архив, flickr

Учени от калифорнийския университет в Сан Франциско доказаха, че практикуването на секс веднъж седмично забавя стареенето при жените, съобщава сайтът Лайф.

Изследването е осъществено от екипа на Томас Кабеса де Бака. От получените данни е видно, че сексуалните отношения увеличават дължината на женските теломери.

Теломерите са хромозомни окончания, които се състоят от некодиращи протеини повтарящи се нуклеотидни последователности. При копиране на ДНК теломерите се подкъсяват и този процес е една от причините за биологичното стареене.

Дългите теломери са свързани със забавянето на стареенето, с по-продължителния живот и с подобряването на общото състояние на здравето.

В тестовете са взели участие 129 жени, които са в дългосрочни отношения със своите партньори. Чрез специални анализи е определена дължината на техните теломери. Оказа се, че те се удължават при дамите с редовен секс, независимо от това какво удовлетворение са изпитвали. Констатирано е, че при редовни полови контакти при жените се наблюдава също снижаване на стреса и укрепване на имунната система.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още по темата: женисексстареене
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
15
 
! Отговори
не липсват преди 6 години
от простаци какво научиш
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Учи,учиииии
7
4
 
3
 
! Отговори
pitagor преди 6 години
не е верно
6
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
жената е като колата , при първи оглед без забележка все едно не са карани, никой дори не е влизал в тях, не се е качвал!Обаче като минат годините и става по трудно да се скрият дефектите - ръжда, очуквания ,замърсяване ... но колкото и да ремонтираш сиостава стара бракма ,друго си е новият модел
5
1
 
40
 
! Отговори
Американ преди 6 години
Проститутките тогава трябва всичките да живеят по 120!?
4
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
аре стига глупости ако се мъндрисвала по често нямала да остарее... седят и се чудят как да направят жените ни к - ур - ви
3
16
 
6
 
! Отговори
Жена преди 6 години
Атанасе, ако съм ти жена и посягаш няма да живееш дълго и щастливо. Редовно мутри ще те бият и нещо друго ще ти правят.ако си много ербап. Моя як мъж ако знаещ какво котенце е станал- на калъп да че хване ще си ... замълчи
2
5
 
17
 
! Отговори
Еб.ч преди 6 години
Ако това е вярно. то моата жена ще живее над 100 години. Редовно я чаластрим по 1-2 часа.
1
5
 
11
 
! Отговори
Пена преди 6 години
Ще имам това предвид и ще взимам мерки още от младини!Ура!Сега лека нощ на всички, че утре сме на работа :)