Легенди за женския цикъл

Приказки, на които да не вярваме
10 авг 2017 22:49, Екип на Tialoto.bg
5
Легенди за женския цикъл
Снимка: pexels.com

Вероятно сте чували от бабите и майките си, че по време на цикъл не е редно да влизате в църква, защото се „пречиствате" и кръвта ви е „мръсна". Или пък, че не трябва да си боядисвате косата, защото няма да ви хване боята (фризьорите са категорични, че това е пълна глупост)? Дами, има далеч по-странни и дори зловещи легенди относно менструацията, така че пригответе се да чуете фантастични истории. Не им вярвайте!

Менструалната кръв кара желязото да ръждясва

Римският политик Плиний Стари бил убеден, че менструалната кръв превръща младото вино в кисело, може да изсуши всякакви земеделски култури, да превърне стоманата в ръжда , да убие пчела, а ако куче вкуси от тази кръв, ставало лудо.

Лекува проказа

Хората в средновековна Европа наричали менструалната кръв "проклятието на Ева". Въпреки това те вярвали, че това е мощно средство, което може да излекува сериозна болест като проказа.
Мъжете също кървели всеки месец

Някои средновековни християни и учени каро Уилис Джонсън разпространявали слуха, че и еврейски мъже също кървят всеки месец.

Секс по време на цикъл води до раждане на чудовища

Жените, които имат цикъл, са вещици

Римлянинът Плиний Стари разпространявал и слуха, че жените, които имат цикъл , са тъмни вещества и имат вещерски способности.

Вижте още по темата в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: легендицикъл
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
0
 
! Отговори
все тая преди 6 години
не сме от срефновековието всичко е наред в 21 век живеем
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това според зодията ли е?
2
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кви са тия за секс по време на цикъл. Това ми е единственото време, кога се осмелявам да налея всичко вътре, че голям кеф. Малко кръв това онова, ама майната му, важното е че е кеф и без деца...че мойто много дикиш фаща, вече сме с две и трето малко множко ще дойде.
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Хората от средновековна Европа"Средновековна Европа обхваща период от 1000 години, стотици нации, етноси и династии. Това е, все едно да кажа, "хората в България говорят япоснки", защото някъде, имало 20 души, завършели Японска Филология, но да се надяваш, че човека е от Австралия и си няма на представа, кви са тея България.