Причините, които ни водят до депресия

Контрола и отношението към емоциите са много важни
11 окт 2017 17:30, Анна Дантева
1
Причините, които ни водят до депресия
Снимка: pexels.com

 Депресията може да се настани в живота ни без изобщо да разберем. Наблюдавайки живота на останалите, мнозина установяват, че не живеят толкова цветно и пълноценно. Те усещат, че се случва нещо, което не е съвсем наред.

В даден момент обаче определено травмиращо събитие отключва цял океан от тъга, самосъжаление и други неприятни усещания.

Освен по отношение на изявата, има и някои скрити причини, водещи до депресия. Ето кои са те.

1. Потискане на емоциите

Като дете сте загърбили емоциите си, защото не са били подходящи или добре приемани, а днес нямате достатъчно достъп до чувствата, от които се нуждаете. Чувствата са жизненоважна система за обратна връзка, която казва какво искате, от какво имате нужда, какво ви успокоява и от какво боли.

Когато има проблем в тази система, ставате по-уязвими към депресията.

Вижте още по темата в Tialoto.bg


1
Още от Ако щете - вярвайте
6 знака, че сте намерили голямата си любов
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Много слаба статия и констатация! Депресията има много разновидности! Почва от детските години разбира се но не винаги детската психика се оформя като депресивна! Всяко личносно разтройство си носи депресивните моменти! Депресийте по-принцип винаги са част от по-сериозни отклонения които трябва да се установят от специалист (психиатър). Има биполярна, хистрионна, нарцистична, агарофобна, гранично-личностна, и тн! Всяка депресия е коморбидна! Та за каква депресия става дума????