Хаваите на война с телефонните зомбита: Гледаш екрана, глоба!

Само за година убитите в САЩ пешеходци са 6000
24 окт 2017 08:39,
11
Хаваите на война с телефонните зомбита: Гледаш екрана, глоба!
Снимка: архив, Ройтерс

Властите на Хонолулу на Хавайските острови от утре ще глобяват пешеходците, които пресичат, без да се оглеждат, защото са вперили погледи в смартфоните си, предаде Франс прес.

Нарушителите ще бъдат глобявани до 35 долара. Това е първият американски град, който предприема мерки срещу "телефонните зомбита" - пешеходците, които не изпускат от поглед екраните на смартфоните си с риск за живота си. Ще бъде разрешено обаче да се пресича, докато се говори по телефона, ако човек се огледа около себе си.

Миналата година близо 6000 пешеходци са били убити от автомобили в САЩ, което е 11 процента повече в сравнение с 2015 г. и е най-високото ниво на инциденти с пешеходци за последните 2 десетилетия, според правителствени данни.

Това увеличение се приписва на разсеяността на шофьорите и на пешеходците, дължаща се на увеличеното потребление на смартфони.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: ХавайпешеходциХаваите
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
8
 
! Отговори
Браво преди 6 години
Да глобяват и в България. Сега ако шофьор удари пешеходец, дори пешеходеца да е тичал или зяпал в телефона, вина се търси само от шофьора. Аз доста ходя пеша и виждам какви глупости правят част от пешеходците.
10
1
 
4
 
! Отговори
Нормален преди 6 години
До Анонимен 8Какъв комунизъм те мъчи? Ти на колко години си, на 100 ли? Аз съм на 40 и едва помня. Комунистите измряха, наследниците останаха с по един апартамент в центъра, читавите от 50 г. са в чужбина. Едновремешните извършители на тежки престъпления и те се писаха репресирани.
9
1
 
9
 
! Отговори
Бандит преди 6 години
Поколението с наведените глави
8
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тя "демокрацията" отдавна надмина комунизЪма по репресии на държавата към гражданите. Последните 30 години го надмина и по пропаганда. :-) Та още една опасност човек да бъде глобен, не е кой знае какво. :-) Не че онези залюханите ще спрат да цъкат на телефоните и че от глобата ще има ефект, но репресията е важната.
7
4
 
5
 
! Отговори
попо преди 6 години
Като направиха така че да нямаме време да общуваме с приятели ще го правим по телефоните. И телефоните да ни вземат и ракията , ако може в един завод да ни вкарат и да не излизаме никога
6
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А аз си мислех че само в България има *** които зяпат като *** телефоните си.
5
2
 
14
 
! Отговори
Чичко преди 6 години
Абсолютно правилна и рано или късно ще го приемат и по света.Като порастнете вие които се смеете ,и започнете да карате кола ще разберете какъв е проблема.Писна ми да бия спирачки за пубери с вперен поглед в смартфона и не виждащи къде ходят.А колкото до демокрацията,питайте,бащи ,дядовци и майки.Ние които преживяхме ,,руската демокрация "и у нас, за такива волни приказки вкарваха или на Московска 5 или в Централния.Мили,невежи ***-искате руска ЗАДЪЛЖИТЕЛНА тригодишна казарма ли?
4
2
 
5
 
! Отговори
до 3-ти преди 6 години
Нали знаеш - смехът е здраве.
3
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 1Хаха по-смешно нещо не бях чел днес, но все пак е още рано. Я пробвай пак?
2
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ са милиционерска държава.
1
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Типично за САЩ бой, рекет и глоби и санкции към данъкоплатеца. Демокрация има само в Русия.