12-те дома на хороскопа. Какво точно е значението им?

Разберете повече за това какво представлява наталната карта
17 мар 2018 21:46, Теодора Драгоева
5
12-те дома на хороскопа. Какво точно е значението им?
Снимка: pexels.com

Подобно на часовник, хороскопа (наталната карта на всеки човек) е разделен на 12 сегмента или домове, всеки управляван от различен знак. Започва се с първи дом и се върви обратно на часовниковата стрелка.

Всеки дом е свързан с набор от характеристики, започвайки от личността на човек, минавайки към външния свят и отвъд него. В момента, в който човек се ражда, планетите се намират в специфични знаци и домове.

Когато една или няколко планети се намират в определен дом от хороскопа на човек, те дават акцент върху него и се предполага, че съдбата на този човек ще е по-интересна именно по характеристиките на този дом.

Първите шест дома са свързани повече с личноста, докато вторите шест говорят по-скоро за взаимоотношенията на човек с външния свят.

Ето и какво представляват тези 12 дома:

1-ви дом:

С него започва наталната карта - непосредствено под източния хоризонт. Той обхваща всички "първи" неща в живота: първото впечатление за човека, неговия външен вид, талантите му, самооценката му, темперамента му, новите инициативи, свежото начало... Домът е управляван от знака Овен. От върха на първия дом изгрява Асцендента и знакът, в който попада той е определящ за излъчването ни.

2-ри дом:

Той обхваща всички въпроси, свързани с материалната и физическа среда на човек. Той управлява приходите, парите и самочувствието на човек. Следователно указва придобитото чрез лични усилия. Показва до известна степен и как ще бъдат изразходвани тези средства. Управляван е от знака Телец.

3-ти дом:

Той управлява всички форми на комуникация - говорене, мислене, писане. Показва отношенията на родения към братята, сестрите и близките роднини. Отнася се и за късите пътувания, учението, възпитанието. Управляван е от знака Близнаци.

Вижте останалите зодии в Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: астрологиязодии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значението им? Абсолютно никакво. Цялата астрология е била подлагана на тест многократно и винаги се е проваляла.
4
1
 
5
 
! Отговори
Сандо преди 6 години
още малко и по болниците що почнат да гледат на хороскоп а не под микроскоп. току виж и отделение за прераждане са отворили
3
3
 
9
 
! Отговори
преди 6 години
На *** му дай хороскопи, рептилии и кемтрейлс...Смешници.
2
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЗОДИИТЕ СА 13 И КАЛЕНДАРНИТЕ МЕСЕЦИ СА 13!!! ЛИПСВА ЗОДИЯ ЗМИЕНОСЕЦ ЗАЩОТО СЛЪНЦЕТО ПРЕМИНАВА ПРЕЗ 13 СЪЗВЕЗДИЯ А НЕ 12!ГАЙ ЮЛИЙ ЦЕЗАР ПРОМЕНЯ КАЛЕНДАРА ДА ИМА 12 МЕСЕЦА А НЕ 13! ЕДИН МЕСЕЦ Е ИМАЛ 28 ДНИ !ТЪЙ, ЧЕ ТАЗИ СТАТИЯ Е ФАРС!
1
8
 
3
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 6 години
Всичко е въпрос на тълкуване и фантазиране