Малък апартамент – защо е по-добре да живеем в него?

Обитаването на компактно жилище има доста предимства
17 мар 2018 15:00, Теодора Драгоева
69
Малък апартамент – защо е по-добре да живеем в него?
Снимка: pexels.com

Когато става въпрос за това какъв дом искаме да имаме, винаги ни се струва, че по-големият ще ни е по-комфортен.

Всъщност, макар много хора да смятат, че животът в къща или в огромен апартамент е привилегия, обитаването на компактно жилище има доста повече предимства.

Освен че малкият апартамент ще ви спести пари за отопление, ето и кои са другите добри причини да обитавате по-малко жилищно пространство:

1. Ще имате нужда от по-малко мебели

Някои хора могат да сметнат, че това не е предимство, но истината е, че малкото пространство ще ви принуди да сте много по-селективни с мебелите. Скромната квадратура ще ви накара наистина да обмислите добре и какъв вид предмети и декоративни акценти да добавите в дома си. Това също е потенциална възможност за спестени пари – поне ще ви попречи да правите лекомислени покупки.

2. По-лесно ще почиствате дома си

Едно от предимствата на малките жилищни пространства категорично е по-малката площ за почистване. По-лесната поддръжка на малкия апартамент, включва спестено време и пари за почистващи продукти.

3. По-лесно ще актуализирате интериора си

Малкият апартамент дава възможност на своите стопани да обновяват интериора си много по-лесно и бързо. Придържането към модата и тенденциите в обзавеждането, в този случай са много по-възможни.

Вижте още причини в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още по темата: интериорапартаментдом
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
5
 
! Отговори
Shark преди 6 години
Глупости. Не ми обяснявайте колко е хубаво да се живее в гето.
59
4
 
4
 
! Отговори
И друго важно нещо преди 6 години
Не забравяйте труда. Да поддържаш къща с разгърната площ, равна на минимум два тристайни апартамента, да поддържаш и двор - това не е малко работа.Преди време с ушите си чух разговор между две жени, които употребяваха и диалектни думи. Едната пита "Що не си вземахте тристаен, имахте възможност?" А другата "Е, що? Да чистим повече ли?" Тази жена имаше дете в седми клас и стар свекър, който вече не можеше да живее сам. От мързел беше предпочела да се натъпчат натясно.
58
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къщата е само за патрони,80 процента си оставаме панелни таласъми.
57
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой каквото ще да говори,но животът в къща е нещо различно,наистина е привилегия.Аз 20 години живях в панелка и след като успях да си направя собствена къща не мога да й се нарадвам.Не разбирам хората, които си изоставят къщите за да се натъпчат в панелките,аз направих обратното и чувството е страхотно.
56
3
 
5
 
! Отговори
До 57 преди 6 години
И кой ти каза, че не си поддържам къщата? Вкарал съм сериозна сума за саниране, локално парно, слънчеви батерии. Двора ми е ливада с барбекю, овошки и цветя.Въпросът е, че след първоначалната инвестиция било за ремонт, било за строеж, не се изискват кой знае колко средства за поддръжка.
55
0
 
5
 
! Отговори
И аз живея в къща преди 6 години
До До 50Има разлика от селската къща и двор и тяхната поддръжка, и същите в елитен квартал. В последното място е желателно всички имоти да добре поддържани и е абсурд 20 години да работиш върху фасадата и двора. Никой, разбира се, няма да те принуждава да го правиш, но това е част от имиджа на семейството. Пиша, защото от собствен опит казвам, че подръжката на имота е много важна. В тази връзка, отвращавам се блокове с неподържани апартаменти и общи части, и от техните собственици.
54
0
 
13
 
! Отговори
Щерю Атанасов преди 6 години
Разбрах защо е по-добре да живеем в малък апартамент! ... ...Но не успях да разбера, защо издателите и журналистите от Днес.бг не живеят в малки апартаменти?!?
53
0
 
8
 
! Отговори
Щерю Атанасов преди 6 години
Разбрах защо е по-добре да живеем в малък апартамент!...Не успях да разбера, защо издателите и журналистите от DNES.BG не живеят в малки апартаменти?!?
52
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Идеално е с два малки апартамента един до друг :)
51
1
 
20
 
! Отговори
До 50 преди 6 години
Аз живея в къща.Та сигурно ще съм наясно.Покрив се поправя веднъж на 20 години.Оградата пък изобщо не се поправя.Най-много да й сложиш някоя боя.Отоплението излиза по-скъпо, ама ако си направиш качествена изолация не е толкова скъпо.Нашата къща е строена 80-е години и откакто съм й направил ремонт вече 10 години нямам никакви разходи освен ток и вода.Даже пестя от тока, защото имам солари, с които си грея топла вода.
50
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И къща е добре. Да не е върху магистрален водопровод обаче.
49
4
 
8
 
! Отговори
ggg преди 6 години
240kv kuschta nai dobre ostanaloto e kompromis
48
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До некой"...Една къща на село ще ти излезе много по-евтино от някой маломерен апартамент..." Ти в час ли си с поддръжката на една къща? Да я купиш е най- лесно.Знаеш ли, че поправката на покрива е над 10 хиляди лева, огради остаряват и се подновяват, пак хиляди левове, мазилки, а за отоплението ще замълча. Къщата е за БОГАТИ хора. Иначе в блока ще съберете по 100- 200 лв и толкоз!
47
3
 
8
 
! Отговори
+++ преди 6 години
Тук много хора пишат за квадратурата, но не се усещат че при новите апартаменти в квадратурата са включени и общите части, а в старите не са. Има разни вариантни, но примерно един нов апартамент от 120-130 квадрата е колкото стар от 100 квадрата. Ина1е съм съгласен - малък апартамент от примерно 220 квадрата без общите части, а хол от 60 -70 квадрата и 3 спални ще ми свърши работа.
46
1
 
31
 
! Отговори
(-_-) преди 6 години
По принцип въобще не е добре да се живее в апартамент. Къща му е майката, ама нали сме на дъното по всички показатели и народа просто не може да си позволи прилично жизнено пространство..
45
2
 
37
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Хората за тясно пари дават, но това е друга тема ...
44
3
 
20
 
! Отговори
До 44 преди 6 години
Описал си моята къща.Без поточето.Е вярно, че не е близо до София и софийските заплати в нашата сфера са непостижими за семейството ми, ама се оправяме и с 2200 лв семейни доходи. Стигат ни да си отглеждаме двете си деца на спокойствие.
43
7
 
7
 
! Отговори
Терсенето преди 6 години
По добре във каюта. Твоя отколкото да имаш съквартирант. Трябва да си тотално изтървал влака, да се съобръзяваш със някакъв ***.
42
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние се свиваме като население и население ще има там,където има работа и добри условия за децата.При това положение,когато имаме достатъчно територия за всички,се чудя защо към големите градове не построят квартали с къщи с големи градини в края на града с пътища и инфраструктура,нали затова плащат данъци хората.Така хората ще се чувстват много по-щастливи,а децата ще отраснат в здравословна среда,на чист въздух и сред зеленина в двора.
41
0
 
23
 
! Отговори
реалност преди 6 години
реалността е че повечето живеят в панелките за радост или за съжаление останало от комунизма но сега ако трябва двама човека да изплащат нов апартамент и да отгледат дете е почти невъзможно ако немат гръб ,наследство или двамата не са ИТ специалисти с четворни заплати ...гарсинера в младост е колкото двустаен в люлин така че мислете преди да правите нещо ...на улицата и левче да намериш с енавждаш ...М.25 г.