Шоколадовата целувка, Меган и расизма: Една сгафила реклама

Германска фирма реши да се възползва от сватбата, но ефектът се оказа обратен
23 май 2018 21:05,
57
Шоколадовата целувка, Меган и расизма: Една сгафила реклама
Снимка: Facebook

Германска компания се извини заради реклама, която на мнозина се стори расистка.

Компанията Super Dickmann's публикува в събота снимка, повлияна от темата на дена - сватбата на принц Хари с Меган Маркъл.

Един от най-популярните продукти на Super Dcikmann's - Schokokuss (Шоколадова целувка) бе пременен в сватбена рокля, а в поста си компанията пише "Какво чакате? Не ви ли се иска и вие да бъдете Меган днес".

Още по темата

И Facebook потребителите не закъсняха и обвинииха компанията в расизъм, пише BBC.

Компанията по-късно изтри снимката, която вече беше споделена десетки пъти и се извини.

Говорител на компанията заяви, че постът е бил "глупав и смущаващ".

"Много се извиняваме! Светът на "Super Dickmann's е пъстър, разнообразен и далеч от расизма", заявиха от компанията.

Шоколадовата целувка често е наричана "negerkuss" (целувката на тъмнокожия) от по-възрастното поколение в Германия.

А това далеч не беше първото расистко "провинение" в Германия около произхода на Меган Маркъл.

Обществената ZDF на няколко пъти по време на прякото излъчване на сватбата описа булката като "екзотична", а по-късно отбеляза, че госпъл хорът пеел "красиво черно".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом се обиждат от "Шоколадова целувка"значи се срамуват от цвета на кожата си.Комплексари.Всеки много ясно вижда какъв е цвета на афроамериканците и че Африка е черен континент.Що за глупости.Нещо в София доста са плъзнали от Африка.Легално ли идват и защо са тук?
43
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи като си поръчат бял шоколад, бяла торта, бяло сладко намекват за мен, аз съм бяла!?
42
0
 
10
 
! Отговори
Зиг преди 5 години
Ми хората произвеждат шоколадови изделия. Дай сега и какао да не слагат, щото било расистко.
41
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На латински negro означава черен!Какво обидно има в това да се казва истината?Черните нещо съвсем изтрещяха!
40
4
 
17
 
! Отговори
Korean soup преди 5 години
Трябва да се забрани със закон производството на шоколад, най-вече на черен такъв, защото това е обидно и расистко.
39
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цветните и най-вече черните и индийците правят капитал от това че са цветни и го ползват за да оправдават недъзите си и да искат привилегии.Типичен пример са САЩ и ЮАР. Време е белите и жълтите да им потърсят сметка за това
38
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всъщност расисти са цветните народи.Те са тези които трябва да се отърсят от расизма.
37
0
 
38
 
! Отговори
сара преди 5 години
Ако правилната позиция е да сме равни независимо от цвят на кожата, раса и подобни признаци не би трябвало да ни смущава тази реклама. Трябва да можем да приемаме всичко съвсем нормално, а не да търсим подтекст. Фактът, че някой се обижда говори вече за проблем на подсъзнателно ниво.
36
23
 
0
 
! Отговори
Още през 1975-1988 преди 5 години
се говореше за отмяна на името >негърче' на популярната залепена бисктвита.Купуваше се като закуска в сладкарницата на университета, (където работех) ,и чуждестранните студенти НЕГОДУВАХА, че има такова име сладкиша.И аз, и много други българи намирахме за крайно НЕСПОЛУЧЛИВО наименованието( вероятно на хора БЕЗ да са размислили...) НО излага се България.( още в онези години-преди 50-ина години.)
35
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Англиканският епископ Дейвид Ръсел от британски произход, но роден в ЮАР се е борил против апартейда. Неговият племенник се ожени за индийка в Лондон.
34
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато бял каже нещо е расизъм. И кой е определил, че всички трябва да живеем в колониален социализъм в който "всички животни са равни, но едни са по-равни"? Хайде стига толерирайте същества ***. ЮАР е типичен пример, като оставиш черни да ръководят какво се получава.
33
4
 
21
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
До 34Съгласен! Не че ще я пропусна, ако имам възможност, но поне 2/3 от просtиtyтките при които съм бил са по-красиви от Меган. И само за инфото, знаете ли защо на аристократите са им казвали че имат синя кръв? Защото са били с толкова светла и нежна кожа, чак прозрачна, през която им се виждали сините вени. Бай дъ уей, имал съм точно такова гаджe. Явно принц Хари е решил да има наследници с обикновена, червена кръв :))) А каква жена можеше да си вземе, не е истина, но любовта е сляпа
32
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази Мегън без грим е не повече от 5-ца по десетобалната. В България за 15 минути навън ще видите по-хубави. Но нали трябва да се прокламира мешаната салата та затова.
31
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пууу ... чудо голямо станало вече ...
30
1
 
62
 
! Отговори
Умерен Американист преди 5 години
Аз пък нищо расистко не видях. Шоколад, голяма работа.Обаче дойдоха американските расисти, разните SJW-та, мултикулти фашисти и неолиберални толерантисти и обясниха на всички че това е расизъм. И ние разбрахме че това е расизъм и станахме расисти, като тях.
29
1
 
23
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Ще цитирам реплика от "Смело сърце":.....който с вида си ще подтикне врага да превземе кралството.
28
5
 
42
 
! Отговори
подиграват й се преди 5 години
Много готина реклама.Германците споделят мнението на цял свят. Глупавият Хари дето се ожени за нег**ро с претенции. Не можеше да мине без да извикат и шантав 4ерен поп дето се кълчи и сипе куп глупости само заради тая Меган. И няма никакъв вкус за рокли.Не очаквах толкова обикновена рокля, на нашите абитуриенти им са по хубави роклите.Ще се разведат до 1 година или ще я отровят с ,,Новичок".
27
0
 
39
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Мммм, браво! Я сега, за да покажат, че не са расисти, германците да приемат с чартърни полети от Северна Африка още 500,000 суданци, йеменци и сомалийци! #I_am_not_racist, #bring_them_here, #refugees_welcome
26
2
 
49
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Какво не й харесвате на рекламата,много си е забавна ;) !!?
25
3
 
53
 
! Отговори
Anonimen преди 5 години
А пък според мен Хари се изгаргари с кралското семейство, като доведе чернокожа. Дори не е проблем, че е чернокожа, но нито семейството й е на ниво, нито кариера, позиция, образование, излъчване, н. Май е нещо като отмъщение за Даяна - не искахте арабин, ей ви чернокожа. Нито един представител на кралски фамилии от Европа - абе, хора как се жени внук на кралицата и никой от другите фамилии не идва да го уважи? Май и те го намират за подигравка. А всичко, което е, Хари дължи точно на тази монархи