Кучешки ден! На работа със стопанина!

Чества се във Великобритания... и още интересни празници
22 юни 2018 18:12,
3
Кучешки ден! На работа със стопанина!
Снимка: Pixabay

"Доведи кучето си на работа" е празникът, който се отбелязва днес във Великобритания. Екстрата за любимците е, че могат да придружават стопаните си на работа.

Годишното събитие се прави с цел набиране на средства за благотворителни организации, които се грижат за приятеля на човека. По този повод британският в. "Дейли експрес" предлага няколко любопитни факта за кучетата:

- Денят под мотото "Доведи кучето си на работа" не е единственият по рода си във Великобритания. В страната има още интересни дни, които се честват: "Доведи дъщеря си (детето си) на работа, "Отиди пеша на работа", "Отиди с велосипед на работа", "Отиди с автобус на работа".

- Броят на кучетата - домашни любимци са 9,3 милиона във Великобритания. 25% от домакинствата в страната отглеждат минимум едно куче.
- Единствените домашни любимци, които числено превъзхождат кучетата, са рибите.
- Представителите на породата басенджи са единствените кучета, които не могат да лаят. Те издават звук, напомнящ йодел.
- Кучетата норвежки лундехунд имат повече пръстчета на лапите от останалите си събратя и сестри - минимум шест на всяка.
- Кучетата са първият опитомен от човека животински вид. Най-ранните свидетелства за отглеждането им като домашни любимци са отпреди 15 000 години.
- Медалът "Дикин" за храбри животни е присъден на 33 кучета - с едно по-повече от гълъбите, удостоени с честта.
- Най-ярката звезда на небосклона Сириус е известна и като "кучешката звезда", тъй като се намира в съзвездието Голямо куче.
- Съзвездието "представлява" митичното куче Лелап - подарък на Европа от Зевс на Европа.
- "Който си ляга с куче, става с бълхи", гласи стара шотландска поговорка.
- "Извън кучето книгата е най-добрият приятел на човека. Вътре в кучето е много тъмно за четене", е казал комикът Граучо Маркс.

Сюрпризиращ факт, отнасящ се също до кучета, е лечебното действие на урината им. Американка, предпочела да запази анонимност, публикува в YouTube клипче как е излекувала акне, като е събирала в чаша и поглъщала урината на домашния си любимец, пише в. "Дейли мирър", цитиран от БТА.

В клипчето американката отговаря на въпроса защо лицето й е толкова гладко и сияйно, след като е било доста пъпчиво. Тя споделя с потребителите на сайта за видеосподеляне своята странна козметична тайна.

"Преди да започна да пия урината на кучето си се чувствах потисната и тъжна заради ужасното си акне. Но след това всичко в живота ми се се промени", доверява русокосата жена, която хвали лечебните свойства на своята рецепта.

Кучешката урина била богата на витамин А и витамин Е. В една чаена чаша от течността се съдържат 10 грама калций. Според някои "уринотерапията" е ефективна и при предпазването от ракови заболявания.

Тя често е била практикувана в древността - в Китай, в Рим, в Гърция и Египет. Съвременната медицина обаче отрича лечебните свойства на урината, които не са доказани. Според съвременните експерти урината е отпадъчен продукт на човешкото тяло и вкарването му обратно в организма е грешка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това в българия не трябва да става поповете да започват да пеят молитви против