Стягайте такъмите, отиваме за риба! Къде? В центъра на София!

Пъстърви до НДК? Възможно е!
17 авг 2018 12:45,
28

Звучи като шега, но това всъщност е нещо съвсем реално. "Стрийт фишинг", или казано на български - риболов в градска среда, се оказва много популярно хоби в Европа, а влогърите Михаил Петров и Аделин Тотев доказват, че можеш да хванеш пъстърва в центъра на София!

"Опитваме се да го практикуваме навсякъде, тъй като често пъти се оказва, че нямаме достатъчно време и трябва да се ориентираме към най-близките места, където можем да хванем риба или поне да се разходим", коментира пред Bulgaria ON AIR Аделин Тотев.

Двамата успяват да извадят 9-килограмова пъстърва в река в България, но двамата влогъри предпочитат за запазят името и в тайна, за да не се обезрибява района. А рибарите разкриват, че неведнъж са хващали риба не къде да е, в канала, намиращ се близо до НДК.

"Тръпката да хванеш риба в градска среда, там, където хората си мислят, че няма дори жаби, е различна", сподели Михаил Петров.

Двамата запечатват всичко на видеа, които публикуват в своя YouTube канал, за да документират преживяването, което само по себе си звучи достатъчно сюрреалистично.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
5
 
! Отговори
баста преди 5 години
Цялата постановка на тези завеяници са за лайк.
25
0
 
3
 
! Отговори
До 23 махленец преди 5 години
От стръмното надолу чак до сегашния мол все си бяха на военните и влакът продължаваше покрай военна болница. Разкараха ги когато построиха хотел Хемус. По-късно там имаше пазарче, преди да вдигнат тоя мол. 6-7 години по-късно, вече при строежа на НДК разчистиха всичко надолу от Хемус чак до Патриарха и вкараха реката под земята. Оставиха само две сгради, тая на музея и стрелбището защото там бил разстрелян Вапцаров, пък комунистите си го тачеха. Там целия парк зад музея бяха казарми.
24
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едно хлапе лови риба ама големи парчета и една след друга а един дядо над 80год го гледа и се чуди и накрая го питал на каква стръв ги лови.А малкият решил да се пошегува и казва ! - на хапчета против трипер от аптеката.Тича дядото в аптеката и от вратата вика ! - 5 кутии хапчета за трипер.А аптекарката учудена ! - ама и Вие ли хванахте ?
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хаха, влогърите нямат достатъчно свободно време за риболов, много са заети с професионални изяви :)
22
0
 
13
 
! Отговори
Край преди 5 години
В тия рекички що са канали заустени. По цялата витошка дъга над околовръстното канализация нема Драгалевци, Бояна Симеоново всичко е в тия рекички и пастърва не знам дали ще фанат ама разстройство сигурно. Това ако са калени ако ли не - дизинтерия, тиф, чума, холера и проказа.
21
1
 
6
 
! Отговори
махленец преди 5 години
Явно има набори от тази махала.Така че кажете на младите че там наистина имаше рекичка.А поделението беше на стръмното ,където сега са високите сгради.А моста беше по друг и под него минаваше влака.
20
1
 
4
 
! Отговори
До ЖО преди 5 години
Улицата на която се намираше 22ро /а също и 21во/ е от другата страна на градинката и се нарича Никола Славков.Почваше заедно с Е.Телман от Ш.Петьофи към П.Славейков Аз живеех на нея и завърших 21во.После то се премести в Лозенец.А н.Славков съществува сега след П.Славейков и отива точно към тия с рибата
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Влакът идваше от Арсенала, където днес е музеят Земята и хората и влизаше в гара Перловец. Там освен въглища се продаваха и много строителни материали. Срещу гарата беше лозенската баня, която я срутиха наскоро при ремонта на градинката. Мястото днес е коренно променено. Тогава почти никой не живееше там, бяха главно военни обекти. Само на изток в Лозенец имаше къщи и жилищните кооперации покрай реката по Евлоги Георгиев, много от които бяха срутени и повредени при бомбардировките...
18
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От гара Перловец (Топливо) се поръчваха въглища за отопление и наесен ги караха по адресите и ги стоварваха на тротоара. А по протежение на Ф. Нансен си бяха казарми.
17
0
 
7
 
! Отговори
Жо преди 5 години
До 14 "До 9"БУЛЕВАРД Витоша /до 1957 г. бул. Сталин/ завършваше до гара Перловец- там, където днес е паркинга зад НДК.Бул. Ернст Телман започваше от площад Баба Неделя /ъгъла с Бузлуджа/, заобикаляше градинката пред 22-ро СПУ и отиваше към кино Петър Берон.Иначе, "домакинът" Доли от Ве-Ве-Се-то го помня.
16
0
 
11
 
! Отговори
патица преди 5 години
Когато няма новини , журналистите си измислят такива , колкото се може по-невероятни .Наричат се "журналистическа патица"
15
0
 
8
 
! Отговори
бай Х преди 5 години
така е от няколко години за боянската река съм сигурен щото в Бъкстон съм виждал как две момчета изваждат около 1,5 -2 кг. пъстърва, а по-малки се виждат да плуват ако се загледаш.за последен път видях в началото на годината само, че беше около педя и изскочила на сухото, там си и остана - доколкото съм чул идва от езерата на резиденцията след като преди няколко години приляха и рибата навлезе в реката
14
1
 
8
 
! Отговори
До 9 преди 5 години
До 1981ва НДК не съществуваше а беше стадион /домакин беше Доли/ и пазара ,,Баба Неделя"Там за където става дума течеше перловската река/без канал/,по долу където е моста беше гара Перловец и Топливо.Улицата отгоре се казваше е Витоша, а Е.Телман до 89та. С построяването на НДК и бул България всичко се промени-инфраструктурата и имената на улиците .Н.Славков също стана бул Витоша. Защо мислиш момче че живота е започнал преди 15 години.
13
0
 
20
 
! Отговори
Жо преди 5 години
До Анонимен 8 едно време на Дондуков...СПОМНЯМ СИ, че на витрината имаше един огромен аквариум, в който плуваха шарани. Една жена поиска да се купи и продавача отиде с едно кепче, измъкна един от плуващите шарани, сложи го на тезгяха и за да го зашемети, да не подскача, го удари с едно дърво. След това го сложи на кантара. В този момент купувачката попита-А, пресни ли са?
12
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И аз ще пусна една въдица в клозета.
11
0
 
8
 
! Отговори
махленец преди 5 години
Там където е Макдоналдс и нагоре имаше шавари и реката не беше бетонирана.Някъде там се събираха Перловската и Боянската река.Там имаше жаби,риби и тиня.Така че може да са хванали някой мутант.
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак измислици на пораснат авторка чула нефочула. Поне като подслушвсш чужди разговори чува като хората. И не пиши простотии с невярно съдържание!
9
1
 
21
 
! Отговори
да ама не преди 5 години
Каналът до НДК , отбелязан в старите Колумбови карти като Рио деЛай наре не е зарибен още .
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
едно време в началото на Дондуков имаше рибен магазин, помислих, че са го отворили отново
7
0
 
24
 
! Отговори
Глупости... преди 5 години
В канализационните води не е възможно да вирее жив организъм! Освен, че няма кислород и наличието на перилни препарати правят жизнената среда във водата невъзможна!