Особеностите на... нарциса! 10-те му отличителни черти

Те могат да изкарат извън нерви всеки, дори най-спокойният
20 сеп 2018 09:45, Михаела Лазарова
5
Особеностите на... нарциса! 10-те му отличителни черти
Снимка: Reuters

Нарцисите са особени личности, които могат да изкарат извън нерви всеки човек, дори най-спокойният.

Те изглеждат безчувствени, сурови и трудни за общуване, когато нещата станат прекалено лични. Ако се чудите дали си имате работа с нарцис, вижте по какво да познаете.

1. Нарцисът има нулева търпимост към чужди проблеми

Ако човекът срещу вас е нарцис, той няма да има абсолютно никакво търпение да ви изслуша, камо ли да бъде съпричастен към проблемите ви. Един от отличителните белези на нарцисите е липсата на тотален интерес към проблемите на другите, най-малко към чувствата им. Емпатията не им е присъща.

2. Нарцисът е чаровен и магнетичен

Тези две качества не са задължителен белег на нарцисите, защото и други хора ги притежават. Но комбинацията между тях и другите признаци на нарцисизма оформят облика на нарцистичната личност. Нарцисите винаги намират начин да са заобиколени от хора. Обикновено социалният им кръг е широк, но това съвсем не означава, че те общуват с тези хора на емоционално ниво.

Повече по темата може да прочетете  в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не просо самовлюбени, това е много сериозно психично разстройство, но обширна инф. има предимно на англ.ез.https://en.wikipedia.org/wiki/Narcissistic_personality_disorder</html>Който не е запознат със симптомите на това заболяване може цял живот да бъде тровен от някой такъв.
2
1
 
7
 
! Отговори
Осведомен преди 5 години
Освен цвете, Нарцис е и персонаж от старогръцките легенди и митове. Името му става нарицателно за самовлюбени хора. Та така......
1
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нарцисът е цвете.