Виж ти! Жените по-трудно оставали верни!

Стереотипите са разбити, смятат английски учени
25 сеп 2018 23:00, Иванка Гъркова
29
Виж ти! Жените по-трудно оставали верни!
Снимка: pexels.com

Моногамията е по-трудна за жените, отколкото за мъжете. Това затвърждава изследване на британски учени, според които схващането, че дамите са по-скоро моногамни, докато мъжете са по безразборните връзки, вече е остаряло.

Думата моногамия има гръцки произход – monos означава "един", "сам", а gamos – "брак", "съюз". Според писателката и експерт по връзките Уеднесдай Мартин, много хора имат погрешни убеждения за женската сексуалност. По думите ѝ, все още има хора с погрешното разбиране, че причината за изневярата в едно семейство се дължи най-вече на мъжете.

Според няколко независими проучвания, между 15 и 50% от жените в САЩ признават, че са изневерили на мъжа си по време на брака.

"Жените го правят, защото искат просто интимност, която човекът до тях не може да им даде. Но и много мъже "залитат" по чужди жени поради същата причина – защото искат да правят повече и по-добър секс", коментира Мартин. И обяснява, че по-голямата част от жените, участвали в проучването ѝ, са отговорили, че не търсят повече от секс.

Вижте още по темата в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
6
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
... Викам и - "Е що не ми каза, да не си губя времето ", а тя ми отговаря" Ами това че съм омъжена какво значение има" ?!? Щах и мат с пешката! :)))
19
5
 
2
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
Нормално, те са по-чувствителни и при тях думата "ред" нищо не значи. В главите им е пълен хаос, но готин хаос, аз лично ги харесвам повече от подредените и педантични мъже. Плюс това са и по-емоционални. До вчера може да ти е била приятел, на другия ден вече е влюбена в теб :) Един пример само: запознавам се с една мацка в бара със страхотно тяло и я моля да ми даде номера си. Дава ми го тя, ама докато си говорим разбирам, че е омъжена и дори държи на мъжа си. Викам и: Е що не ми ....
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
О, английски учени...
17
5
 
15
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Ами - електрическият ток избира най- малкото съпротивление , а жената - повечето пари - където й е по-интересно... жените са търсените... практиката в последните години показва , че мъже с много пари постоянно търсят нови - по-млади жени, сменят първата с втора , с трета, нарояват им се по 3-4-5 деца / от 2-3 жени/.Жените го виждат това , постоянно има нови набори - все по-млади и красиви , те виждат , че е доста лесно да забършат некой чичак с мангизи - за какво им е да учат,да бачкат
16
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Напълно вярна е статията. Жена да я плашиш със с екс, все едно да плашиш риба с вода. Мъжът без ласки може, ама жена - хич. Особено когато е млада и зряла възраст. За възрастните хора не говорим.
15
12
 
13
 
! Отговори
Osman преди 5 години
Не е само в БГ. На Запад не е ли така. А в Турция за да се ожениш трябва като мъж да имаш доста пари, жена ти може да не иска въобще да работи. Трябва /длъжен си/ да я гледаш заедно с децата, които ще ти роди. Много интересно бг мъжа какво иска? Да хвърли някъде хайвера и да не гледа ни жена, ни деца?! Познавам доста такива, които жените им ги гледат. Това само в БГ го има. Другаде не съм го виждал, може би в Русия?
14
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И в бг е така, като се задомят и родят повечето остават 1-2 год да си гледат детето, докато мъжът им опъва хомота и на тях им си ще а той уморен не му става от нерви и притеснения, за капак , жена му по цял ден взима акъл от себеподобни и се почват едни- "Ама Деса си купили ТВ а Мимето- пералня, ама мол, ама чужбиначужбина"
13
2
 
25
 
! Отговори
Тигър преди 5 години
Ако под жени имате предвид английските хипопотами то тогава съм съгласен.
12
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Внимание! Жената със зеленото поло се е преоблякла, като келка от НАП е заела позиция да шпонира.Шпонката не спи и се върти наоколо. Внимание! От Елин Пелин.
11
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жената трябва да слуша мъжа си................да си гледа децата, готви, пере и т.н................иначе малко шамари за профилактика не са излишни!!!!
10
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жените станаха комерсиални................искат и пари, не само секс!!
9
1
 
23
 
! Отговори
Trump преди 5 години
Едва ли факта, че английските крави ги сърби повече от червендалестите луничави ръбове или т.нар. им мъже е меродавно за целия останал свят.
8
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жените са по развратни ....
7
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добро утро Пено - в света винаги е имало баланс. Тука пак се открива топлата вода.
6
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 7Не е имал дъщеря.
5
10
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички жени са к урви с изключение на майка ми, но да не забравяме, че и тя е жена - Наполеон Бонапарт
4
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пълни глупости.
3
17
 
26
 
! Отговори
Път преди 5 години
Жена и здрово мислещ човек се изключват. Те сапървосигнални и нервни добре, че има мъжеза да няма ярена война,но и жените не могат да измслят ядрени оръжия и нещо полезно. С ядрени оръжия не е имало световна война от 70+ години.
2
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако съдят по Англичанките и Краварките напълно съм съгласен. Те вечно са недоволни. Винаги търсят причина да се заядът да те направят на глу.пак и да тръгнат да търсят котешката глава при някой !бел! африканец.. Така са не само зрелите жени но и тинейжърките. Най незадоволените жени са в Германия. Логично е да е така щото мъжете им са бъчви с бира. Но се примиряват щото са гроз.ни и няма кой да им обърне внимание. По добре в това отношение са Българките. НемоЖе да се оплачат от липсата на кекс
1
18
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жените без мъжете си да ги насочват са една кръгла нула.