Сестра Конрада на 110 години: С вяра в Бог и чаша червено вино!?

Бог сигурно ме е забравил, шегува се монахинята от Бавария
23 окт 2018 18:30,
18
Сестра Конрада на 110 години: С вяра в Бог и чаша червено вино!?
Снимка: кадър, Bild.de

Цял един век е отпечатан на лицето й. Сестра Конрада наскоро отпразнува 110-ия си рожден ден. Тя е най-възрастната монахиня в света. Живее в манастира в Нидервибах, германската провинция Бавария.

"Бог би трябвало да ме е забравил, защото все още съм тук", шегува се монахинята за най-важната фигура в живота й.

Когато Конрада се е родила в Бавария все още е управлявал Луитполд Баварски.

Сестра Конрада постъпва в манастира през 1930 г. От тогава, до днес, тя живее в манастира на доминиканските монахини в Нидерфибах в Бавария.

"Човек трябва да се доверява и да вярва, само тогава ще се развие манастирския живот", казва сестра Конрада пред "Bild".

И до ден днешен, 89 години след като е започнала да живее в манастира, графикът й е стегнат. Става в 6 часа, закусва в 7:30 часа - с пудинг или лебкухени (вид германски сладки - бел. пр.). И си признава, че обича сладкото, а любим десерт й било млякото с ориз и канела. След закуската й следват часове за учене на Библията.

Преди години тя е посрещала посетители в манастира, а след това е шиела дрехи. До 100-годишна е плетяла покривки за маса и дрехи.

След това обаче ослабнала сериозно, не усещала пръстите си и й било трудно да работи с шевна машина. Все още обаче копнее да помага.

За останалите обитателки на манастира сестра Конрада е като съвестта на обителта. Всеки ден те се молят, но ако е отворена грешна страница, сестра Конрада ще забележи веднага.

След 89 години в манастира сестра Конрада има една голяма любов - освен Бог, разбира се. Малкото чихуахуа Мукерл, който е само на 9 години, истинско бебе, в сравнение със собственичката си.

Всяка неделя стестра Конрада посещава литургията, а Мукеркл чака кротко до вратата.

Животът на 110-годишната сестра изглежда безкраен. Преди 15 г. лекар й казал, че няма да живее още дълго, но се оказал в грешка. За 110-ия си рожден ден тя е била посетена от епископа на Регенсбург, и сега с увереност казва, че го очаква и догодина. За 111-ия си рожден ден.

А тайната й за дългия живот? Вяра в Бог. И чаша червено вино!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Винету преди 5 години
Такива да си ги нямаме в България. 50 години искат пенсия да получават от държавата. Хайде всички пенсионери да работят.
16
4
 
0
 
! Отговори
Бай Хой преди 5 години
Нормално е бог да я забрави. Все пак е доста зает да отнема живота на 10 годишни деца.
15
1
 
11
 
! Отговори
Киро Кардана преди 5 години
Я да беше живяла в Тикволандия да е блъскала на село едно време в ТКЗС -то .Да отгледа тютюн в някое забутано село ,да гледа деца,градина,животни и след това да и дава държавата 180лв пенсия,да няма доктор на село и аптека,да изпада в ужас вечер когато тумбба *** обират за пореден път къщата и, отдавна щяхме да сме забавили коя е Сестра Конрада...
14
6
 
6
 
! Отговори
папата преди 5 години
цял живот тая не е пипнала работа. ставала сутринта и хапвала пудинг и после цяяяял ден четяла библията. а нормалните хора се блъскат за да може тая дъртата да си живурка. не 110 е може и 200г да докара така.
13
1
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ЯДЕ ЗДРАВОСЛОВНО!!МОНАХИНИТЕ В МАНАСТИРА СИ ОТГЛЕЖДАТ ВСИЧКО! НЯМА ГМО НЯМА ХИМИКАЛИ!
12
1
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ЖЕНИТЕ КОИТО НЕ СА РАЖДАЛИ ЖИВЕЯ ПОВЕЧЕ!!!ЛЕЛЯ МИ УМРЯ НА 90 ГОДИНИ НЕ БЕШЕ РАЖДАЛА И ОЩЕ ЩЕШЕ ДА Е ЖИВА АКО ЛЕКАРИТЕ НЕ И БЯХА ИЗПИСАЛИ НЕОГЛИМ ВРЕДНО ЛЕКАРСТВО ЗА ДИАБЕТ КОЕТО РЯЗКО СМЪКВА ЗАХАРТТА И СКАПВА МОЗЪКА А И БЯХА ДАЛИ ДИАПРЕЛ!ТАЗИ СПОКОЙНО МОЖЕ ДА СТАНЕ И НАЙ-СТАРАТА ЖЕНА СА СВЕТА АКО НЕ Е РАЖДАЛА!
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бог да я благослови и ѝ дари спасение след като земния ѝ път свърши!
10
0
 
14
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
блажена е сестрата....макар че не знам..Все пак живота ни тук е нещо като.."наказание"..Та не знам....Но,жива и здрава да е!
9
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами... тишина и спокойствие, без тежка работа и срокове, без грижи по деца и безсъници как ще си плати сметките в края на месеца и така...
8
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нашето правителство не допуска такава възраст в нашта територия
7
16
 
4
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 5 години
Девствена е, това е трябвало да раэкаже първо! А тия работи с библията и виното, ги манете! Чака тя нещооо...чака, и дано го дочака горката
6
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
дълъг живот значи щастлив живот-имал си късмета да правиш това ,което искаш и да живееш така както желаеш да живееш,ако всеки ден ти носи радост,значи това е твоят живот,на който можеш само да се наслаждаваш,завиждам и,и и се радвам,не на всеки се удава такава възможност-да попадне на мястото си
5
4
 
5
 
! Отговори
Мнение преди 5 години
С виното трябваше да започнете , а не с млечница с канела.Горката женица.
4
1
 
9
 
! Отговори
Арсений преди 5 години
Хиляди вярващи и пиещи вино си отиват 30-40 годишни...
3
1
 
7
 
! Отговори
Ами преди 5 години
От утре тръгвам на църква а вино и без това си пийвам,значи ми оставт още 60 години.
2
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Виното няма нищо общо с дълголетието, тук става дума за яка имунна система.
1
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво.