Бързо отслабване – с бели картофи! 3 причини защо

Те са много по-добър вариант от хляба и пастата
15 ное 2018 20:34, Ивета Иванова
4
Бързо отслабване – с бели картофи! 3 причини защо
Снимка: Pexels

Картофите са едни от най-разпространените хранителни продукти по света. Отглеждат се лесно, приготвянето им обикновено е бързо, а и има много варианти за ястия, включващи картофи. С години се спори дали те са полезни или не, и по какъв начин е най-добре да се сготвят. 

От Prevention съобщават, че стига да не са пържени или на чипс, белите картофи са много полезни и дори може да ви помогнат в борбата с килограмите. Те са много по-добър вариант от хляба и пастата.
 
Картоф със средна големина съдържа 130 калории, 4 грама протеин, 37 грама въглехидрати, 4 грама фибри, 2 грама захар, 2 грама желязо, 48 милиграма магнезий, 926 милиграма калий, 121 милиграма фосфор - все важни съставки за организма.
 
Изобилие на калий
 
Един картоф ви достава половината от нужното дневно количество калий. Този елемент влияе добре на кръвното налягане и поддържа здравословни нива на захарта в кръвта. Намалява и риска от поява на камъни в бъбреците.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: диетабели картофи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
18
 
! Отговори
Компирация преди 5 години
Бързо отслабване с бели картофи може да се получи, ако всеки ден, в продължение на една седмица, разтоварвате по няколко камиона с картофи.Може и некой кеф да изкарате.
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много расистка статия.Картофите с друг цвят с какво са по-лоши?
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
да ..от 1.87лв,.те златни бе..