Бляскави имения сред пепелта на Калифорния. Не е късмет, пари са!

Много известни личности изглежда мистериозно са успели да съхранят скъпите си имоти
20 ное 2018 14:30,
41

Снимка: Dailymail

Прах при прахта, пепел при пепелта...

Равносметката от най-опустошителните пожари в историята на Калифорния е: 80 загинали и над 280 души в неизвестност. Повече от 10 500 домове са изравнени със земята.

Хиляди семейства ще трябва да съберат всичко, което им е останало в двете си ръце и да изградят живота си отново – да преодолеят загубата на близки, да загърбят дома си, защото него вече го няма. Да построят нов – другаде.

10 500 къщи изравнени със земята. 80 души – слети с пепелта

Някои, обаче, имат друга съдба. Някои ще се върнат в именията си – величествено издигащи се над останките, над опустошителната картина. Непокътнати. Защото някои не само имат късмет, а имат и пари.

Докато хиляди пожарникари се опитваха да гасят жестоките пламъци, за да спасят домовете на хиляди хора, някои огнеборци изпълняват не национален, а частен ангажимент – наети са от знаменитости да пазят собствените им имения от огъня.

Още по темата

Така например Ким Кардашиян и Кание Уест решават да наемат частен екип пожарникари, за да съхранят скъпия си имот в Хидън хилс в Лос Анджелис. И те далеч не са единствените.

Непокътнати от пламъците изглеждат и домовете на Шер, Бритни Спиърс, Кортни Кардашиян, чиито имения сякаш са били буквално заобиколени от огнената стихия в Калифорния.

Чудо или просто добър разход на средства? Богатите, богатите – те да са живи!

Знаменитостите изразиха своите съболезнования към загиналите и останаха съпричастни към хората, загубили домовете си в пламъците. В Twitter и Instagram звездите изпратиха безброй послания в подкрепа на пострадалите. Вероятно докато пият кафето си сред пепелта на същите тези домове, които ги заобикалят. Естествено, това не е съвсем така. Заповедта за евакуация все още е в сила и в района не се допускат хора.

Въпреки това лошият вкус в устата след подобно (лицемерно, ако щете) изказване остава. Не за друго – просто изглежда някак нагло да си съпричастен с пострадалите при пожара, а междувременно да ангажираш цял пожарникарски екип само и единствено за себе си. Един за теб, един за Кание, за Шер, за Бритни.... Пожарите да ги гаси друг.

Джесика Симпсън също не пропусна да парадира със своята "подкрепа" в социалните мрежи: "Моля се за всички в Калифорния, които бяха засегнати от тези ужасни пожари..." (Всички, освен мен, нали...)

Междувременно къщите на Майли Сайръс и Джерард Бътлър пък бяха напълно изпепелени, а много знаменитости решиха да дарят огромна сума пари, за да се възстановят последиците от пожарите. 

Междувременно на места екипите продължават да се борят с пожара. Прогнозата за времето предвижда появата на вятър, а това ще доведе и до известни затруднения. Както стана ясно – над 280 души са в неизвестност. Цифрата падна, след като първоначално беше обявено, че над 1000 са хората, които са обявени за изчезнали.

Издирвателните операции продължават и към момента, на места вали дъжд, а това със сигурност ще доведе до проблеми, тъй като пепелта се превръща в гъста кал, а под нея може да са погребани тела.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
firebg преди 5 години
Големи материални щети!
35
0
 
0
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
До Анонимен 23 На анонимен от БГ никога не може да се обясни,че има и други хора,които са наистина хора,а не като повечето хора в БГ.Ще ми заличат коментара,но истината боли.Историята се повтаря и за съжаление България е на страната на губещите.
34
0
 
0
 
! Отговори
Жору преди 5 години
До Гошу Да ти се завръща.
33
0
 
3
 
! Отговори
Toto преди 5 години
Тези екипи са пратени там от застрахователните агенции, по-добре да плати 100 хил на екипа вместо да изплаща 15 мил за изгоряла къща. Има логика.
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държавна пожарна няма, има общинска пожарна и там в повечето случаи работат за престиж и за обикновена общинска заплата разни мераклии. А иначе със сигурност има оборудвани с добра техника частни фирми, които предлагат абонаментно обслужване и алармите на къщата пищят директно в тяхната централа, като СОТ. Ама комунист-про стак как да си ги представи тия неща, той е свикнал само да влачи от държавното.
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
не става ясно дали са частни екипи работили при богаташите или са държавните екипи изпратени от държавата- Мисля, че достатъчно ясно е казано - частни екипи. Не е казано държавни или общински. В Щатите за всяка работа си има частни фирми.
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вероятно докато пият кафето си сред пепелта на същите тези домове, които ги заобикалят. Естествено, това не е съвсем така. Заповедта за евакуация все още е в сила и в района не се допускат хора.-Що за мало умие, безпочвени внушения и инсинуации?Такива плоски и агресивни пропаганди е писал само Гьобелс за германските каруцари и хамали навремето.
29
0
 
8
 
! Отговори
Е преди 5 години
Проблемът е ,че бедните (99%) също плащат данъци,според имота си...ама за тях пожарна няма!
28
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички имоти са застраховани. А компаниите са презастраховани. При големи бедствия застрахователите и презастрахователите са във или на ръба на фалита. Тогава държавата се намесва и дава пари (застраховател от последна инстанция). Това спасяване става с парите на всички хора включително и на бедните. Ако тези богаташи не се бяха бръкнали да защитят имотите си сега имаше голяма вероятност бедните да се бръкнат да им ги построят наново.
27
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изгоряха дървените американски къщи, там бетона и тухлата не се уважават!
26
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От статията не става ясно дали са частни екипи работили при богаташите или са държавните екипи изпратени от държавата,на които Кание Уест примерно е казал-по 10000 долара на човек,за да спасите мойто имение.Ето това е въпросът.Едното е нормална,законна практика.Другото е углавно престъпление,извършено от държавни служители.Защото по това време примерно на 500 метра са умирали хора,а и се нарушава цялостния план за борбата с огъня.И заплатите им се плащат от данъците на всички данъкоплатци
25
6
 
7
 
! Отговори
шумахер преди 5 години
Операция ГЛАДИО (GLADIO) e била на ход и тука.Това е лазерно оръжие (вижте в Гугъл).Много хора изчезнали бре, щот нали като си изчезнал не връщаш заеми.Така и Робърт Максуел изчезна навремето, а имаше мноооого пари да връща.
24
11
 
3
 
! Отговори
Гошу преди 5 години
Изпитвам задоволство.
23
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изобщо защо са гасили безплатно, дай пара гасиме иначе айде у лево даже да ги запалят да изгорят на царвулите къщите. същото е и с образованието и здравеопазването открихте америка от днесбг
22
0
 
4
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До До Боби от Не разбирЗначи 911/112 са изградени по света за намаляване на разходите и по-лесно управлениеОпитай се в САЩ от Тексас да се обадиш на 911 и да рапортуваш че наблюдаваш кражба във Вашингтон(сложил си си камери в къщата а ти си в командировка) не става трябва да обясниш и след това да те прехвърлят и т.н. - да със сигурност имат протоколи при подобни обаждания но не може директно както е в България примернов БГ ако стане ЖП катастрофа в полето веднага от всякъде пращат помощ
21
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всяка жаба да си знае гьола....
20
8
 
38
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
Ами имаш пари, наемаш си пожарникари, що пък да трябва да те е срам? Те иначе за какво са ти пари, ако не можеш с тях да си правиш каквото поискаш. Те бедните се знаят - да го духат
19
13
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много сте нелепи, днес.бг! Дайте да плюем по хората, дето са си защитили собствеността... Кисело е гроздето, ех!
18
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И сега какво? Някой им е виновен, че не са си изградили собствени системи за самозащита от пожари ли? И в Сахара им изсъхна реколтата от грозде и тази година няма да пият вино и ракия, но те поне си знаят и догодина няма и да садят вече.
17
3
 
6
 
! Отговори
До Боби от Не разбир преди 5 години
Това е странно, защото там по принцип за всичко викат първо пожарната. За катастрофа, някакво произшествие или дори при криминални престъпления и убийства първо пожарната пристига. И звънят на 911 и от там пращат пожарна. Не знам как ще ги пратят от спешния телефон ако са частна организация, тогава ще си имат отделни телефони за всяка фирма. А на 11.09. кой гаси кулите, пак ли частни пожарникари?Нещо не ми се вярва да няма държавна пожарна там.