Достижение на руските гении. Робот се оказа... мъж в костюм!?

Държавна телевизия го излъчи като пример за иновации
13 дек 2018 22:00,
280

Високотехнологичен робот, представен на откриването на научен форум в Ярославъл, излъчено по руска телевизия, се оказа мъж в специален костюм, съобщи Асошиейтед прес.

Организаторите на форума използваха "робота Борис", за да разведрят аудиторията. Той демонстрира танцувалните си умения и каза няколко реплики.

Снимачният екип на руска държавна телевизия го помисли за истински и излъчи кадрите като пример за руските технологични постижения.

Интернет потребителите обаче забелязаха липсата на сензори, характерните за човек движения и други несъответствия. Руският уебсайт TJournal изброи въпросите за работата на робота: Къде бяха външните сензори на Борис? Защо роботът прави толкова много "ненужни движения", докато танцува? И защо роботът изглеждаше като човек, който би се вписал перфектно вътре в него?

По-късно снимките на "робота", публикувани в социалните медии, показаха много видимото деколте на лицето в костюма.

Така стана ясно, че Борис всъщност е човек, облечен в костюм, който се продава в магазините под името "Альоша" за равностойността на 3800 щатски долара. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


280
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
0
 
0
 
! Отговори
Баси преди 5 години
Е, ако някой направи бърза справка в нета, ще разбере, че от години всеки може да наеме артист с костюма на Алеша за някакво събитие - например рожден ден или откриването на магазин за играчки. Така например направи Филип Кирков за рождения ден на сина си преди две години. Там той събра цяла плеяда комиксови герои.
178
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Льольо, давай!
177
0
 
0
 
! Отговори
Баси преди 5 години
Леле!!! Колко лесно се доверяват на фейкови новини като тази, точно тези дето най-много се възмущават от тях. Ами "робота Алеша" (в конкретния случай като Борис) радва вече десетилетие децата в Русия. Всеки може да го наеме за дадена сума на някое събитие. Например детски рожден ден. Ето даже Филип Киркоров нае Алеша за рождения ден на 4-ри годишния си син през 2016--та, заедно с редица други герои. Преди година Алеша разигра подобен скеч на откриването на нов МОЛ. Кво ви става бе хора?
176
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато руснак ти каже "Добър Ден" преди да му отговориш първо погледни къде е слънцето.
175
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прототипите винаги се нуждаят от човешка намеса и в роботиката която е изключително трудна наука това важи с още по-голяма сила. Това че разни хамерикански *** раздуват случката като че ли е голямата работа само показва ревността им пред технологичния прогрес на Русия и Китай.
174
2
 
14
 
! Отговори
Съвременник преди 5 години
Лъжата и измамата са издигнати в култ там в могучаята.
173
21
 
8
 
! Отговори
Шеленберг СС преди 5 години
Руснаците са истински хора,свързани съвършенно с природата,умни весели,общителни,обичащи родината си,и вожда си.А не като запада алчни,и лицемерни,фалшиви. За Сталину за Родину
172
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
това че някой не е разпознал това което се продава по магазините за забавлениене одначава че липсват постижения в дадената областлипсват култура и мозък на тия дето са го обявили за робота инак децата си го знаят че се продава в магазинаи е подлярско от това да се прави политика- задължително срещу русияколко са прости били в каменния век- а от америка пищят за кибер атакиа се разберете кое е верното че са *** или че са на ниво да манипулират избори в америка- или когато както ни изная
171
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Там освен боряшник от 30 години друго не са измислили
170
0
 
10
 
! Отговори
BG преди 5 години
Браво на "автора". С това заглавие на "статията" докара до делириум драскачите във форума.
169
2
 
6
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
До Баси 181 Пак ли се шегувате след като ви разкрият?Жалки сте.
168
3
 
3
 
! Отговори
Баси преди 5 години
Подобно на случая с робота сега медиите представиха ученическата разработка в, която Москвича бе превърнат в електромобил, като разработка на консорциума Калашников. Да наистина и центъра за промишлена електроника в Ижевск носи името на Калашников, също като завода.
167
8
 
6
 
! Отговори
Баси преди 5 години
Наистина ли има толкова много олиг*френи дето се връзват на шегата с робота? Този костюм се продава от доста време по магазините и в случая е част от шоу-програма. Нещо подобно се случи на военното изложение. Там редом до експонатите на консорциума "Калашников" бе представен и ученическата "разработка" на електромобил. Там деца от центъра за промишлена електроника в Ижевск (нещо като нашето ТНТМ от миналото ) показаха превърнатия в електромобил, стар Москвич.
166
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е да ама в Америка бият ***!
165
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Такива са всички съветски изобретения и доста от руските- според техните "учени" бомбите, които хвърляли срещу България в 1915 г. били кюфтета облицовани с ламарина а танковете, с които газили земите ни до 1947 г. ги карали маймунки от стажантския състав на увеселителните паркове.
164
2
 
8
 
! Отговори
За 175 преди 5 години
В лагерите за военопленници са били...военопленници Ха познай кой е бил в Гулаг....жокер пак военопленници Бягай да четеш от коя националност обаче щото си безобразно ***!
163
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само интересното е ,че първи тази новина че това е робот я лансираха медиите на Ходорковски , а не държавните медии. Така че няма никаква държавна телевизия ,а частна.
162
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БобиБоби бягай играй фифа моето момче :)
161
11
 
11
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 180"Кой каза, че руският Гулаг не е "велик"...просто, кат него втори няма"Ехх ИСТОРИКО я се поинтересувай за Японските трудови лагери в азиатските джунгли от 1930 до 1945 година включително такива за военнопленници включително и за американски военопленници.
160
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой каза, че руският Гулаг не е "велик"...просто, кат него втори няма !?