Вторият брак е по-щастлив? Вижте защо!

Партньорите имат по-голямо чувство за благодарност
14 дек 2018 07:50, Михаела Лазарова
22
Вторият брак е по-щастлив? Вижте защо!
Снимка: pexels

Любов, бяла рокля, но неоправдани очаквания... Първият брак невинаги продължава дълго и хармонично. От друга страна вторите бракове могат да бъдат нова възможност партньорите да намерят споделеност и щастие. Защо вторите съюзи често са по-успешни от първите?

Практиката прави партньорите по-добри

Вторите бракове се радват на ползата от опита. Разбира се, този съюз има своя период на приспособяване на партньорите. Но тези, за които това е втори опит, обикновено знаят какво работи и какво не, включително кога има смисъл да спорят, как разногласията да не се превърнат в по-голям проблем. Комуникацията им е по-ефективна и разрешават по-ефективно проблемите си. С всички тези фактори, вторият брак е истинска рецепта за успех.

Двамата съпрузи познават по-добре себе си

Краят на първия брак обикновено носи болка, разочарования. Всеки преживява този край с различна продължителност, по различен начин. Не започваме нова връзка, ако вече не сме загърбили разочарованието. Но времето между двата брака може да бъде ценно по отношение на това човек да опознае себе си по-добре, да определи своите нужди, ценности, да развие себе си като личност, да направи някои отлагани промени. Вторият брак често е по-щастлив, защото хората са се научили да не повтарят миналите си грешки.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: браксемействосватба
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.